Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Alliansen i upplösning

Av , , 1 kommentar 8

Budgetdebatten i landstingsfullmäktige är i full gång idag och aldrig tidigare sedan jag blev gruppledare för miljöpartiet 2006 har jag mött en mer osäker, splittrad och svag borgerlig opposition. De fyra partierna i fd. alliansen klarar inte av att enas och lägga en gemensam budget som motförslag till vår starka mp+s majoritetsbudget. Samtidigt ropar de efter väljarnas förtroende att ta över makten och styra landstinget. Allt annat än trovärdigt!

Att mindre än tio månader innan valet inte kunna enas om en budget för nästa år 2014, är allvarligt, ett tydligt tecken på en allians i sönderfall. I alla fall är det ett säkert tecken på att de inte är i närheten av att vara redo att styra landstinget.

Splittrad allians utan budget!

Av , , Bli först att kommentera 10

Förbereder mitt gruppledaranförande inför kommande debatt i landstingsfullmäktige. Imorgon men framförallt på onsdag lär det debatteras häftigt från talarstolen när vi ska anta landstingets budget kommande år. Mot vår starka fullt finansierade MP+S majoritetsbudget står en skakad och splittrad borgerlig opposition som trots att de inte sitter vid makten inte klarar av att enas om en gemensam budget som motförslag. Det bevisar vad vi sagt hela tiden att den sk. eller bör vi säga fd. moderatledda alliansen är allt annat än redo att styra landstinget. Men snacka om maktskifte går bra…