Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Klimat, hälsa och gröna investeringar

Har idag formerat det kommande arbetet med att revidera landstingets miljöprogram till år 2020. Blir stort fokus på miljö- och klimatarbetets betydelse för hälsan och att beskriva tydligt hur landstingets miljöarbete utgör en viktig del i att nå vår vision om världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning till år 2020.

Ett systematiskt, framgångsrikt och långsiktigt folkhälsoarbete – precis som vår satsning hälsa 2020 (www.halsa2020.se) – är otroligt viktigt. Hälso- och sjukvården ska naturligtvis bota och lindra den som blir sjuk men framförallt göra allt för att undvika sjukdom och hålla det friska friskt. Ett framgångsrikt och långsiktgt miljö- och klimatarbete är en viktig del i folkhälsoarbetet men även i arbetet att uppnå en hållbar ekonomi, en budget i balans. Genom smarta och strategiska gröna investeringar, exempelvis inom energi och transportområdet, kan vi både sänka våra driftskostnader samtidigt som vi närmar oss en klimatneutral verksamhet.

Ambitionen är att Västerbotten ska ta på sig ledartröjan och bli Sveriges klimatsmartaste landsting. Det gör vi för att nå vår vision om världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning, minska vår miljöpåverkan och samtidigt skapa förutsättningar både för ett hållbart län och en hållbar landstingsekonomi. 

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.