Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Åk till Västerbotten och ta efter!

Det är rubriken på ett blogginlägg av Dagens Medicins chefredktör Mikael Nestius och han har även tidigare lyft fram Västerbotten som ett föredömme på ledande plats i tidningen. Det handlar naturligtvis om vårt långsiktiga och mycket framgångsrika förebyggande folkhälsoarbete som han uppmärksammar. Ett folkhälsoarbete som inleddes i Norsjö redan 1984 med individuella hälsoundersökningar för 40-, 50 och 60 åringar och som idag är en svensk framgångsrik modell.

 

 

Det är lätt att vi glömmer bort allt bra och framgångsrika arbete som utförs varje dag och bara ser allt vi borde göra, har ogjort och önskar vi kunde göra. Då är det viktigt att påminna oss om våra framgångar exempelvis VHU – Västerbottens hälsoundersökningar. En av många viktiga delar i Västerbottens läns landstings arbete mot att uppnå visionen att " år 2020 har Västerbotten världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning". 

För er som inte läst artikeln i Dagens Medicin kan jag starkt rekommendera er att göra det om ni är intresserad. Ni hittar ni Mikael Nestius inlägg här…

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.