Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Gnäll och spökhistorier!

Har idag förmånen att få vara en dag på torget i Lycksele och kampanja tillsammans med många andra miljöpartister. Hör och känner efter många och långa diskussioner att det är dags att ändra rikting på hur vi alla talar och agerar när det gäller Lycksele Lasarett. Det är dags att vi går från att bara prata hot och behålla till möjligheter och utveckling.

Det finns Inget parti i landstinget oavsett blocktillhörighet som på något sätt, driver icke rågan om nedläggning eller neddragning av Lycksele Lasarett. Därför kan vi avsluta den diskussionen här och nu. Punkt slut.

Vi har idag tre sjukhus i länet och kommer att ha det även i framtiden. För att vi ska ha ett en väl fungerande, trygg och säker sjukvård i Inlandet med de avstånden vi har är sjukhuset i Lycksele en nödvändighet. Det är mer än så, det är också en oerhörd möjlighet med stor potential och det är i den riktningen vi måste lyfta samtalen.

Lycksele Lasarett har  tillsammans med våra sjukstugor och ambulanshelikoptern en helt avgörande betydelse för att vi ska kunna erbjuda akutsjukvård till alla. Det vi nu måste fundera på är hur vi konkret kan gå vidare framöver och hur vi kan utveckla inlandsjukvården ännu mer. Bra kan bli ännu bättre!

Miljöpartiet vill satsa på Lycksele Lasarett som med sin storlek, duktiga personal och strategiska läge har alla möjligheter att bli föregångare nationellt och internationellt på flera områden. Sveriges, Europas eller varför inte världens ledande klimatsmarta Sjukhus? Ska inte Lycksele Lasarett vara världsledande på ny teknik och tillämpning inom telemedicin? Självklart ska Lycksele Lasarett ha eget/egna profilområden kanske glesbygdsmedicin och/eller medicinska specialiteter med tillämpad forskning. Det är också enligt oss helt nödvändigt om vi ska lyckas med framtidens rekrytering inom alla yrkesgrupper.

Nu får det  i alla fall vara slut med gnället och alla påhittade spökhistorier om Lycksele Lasarett, som alla förlorar på. Låt oss istället prata utveckling och möjligheter och skrid till handling. Det vinner vi alla på och det är vad miljöpartiet kommer att göra kommande fyra år.

 

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. S.Lenn Pettersson

    Det är inte fel att önsketänka. Men MP:s hittillsvarande verksamhet i landstinget kan inte med aldrig så god vilja sägas ha varit konstruktiv. Nämn något från den gångna valperioden som visar hur MP präglatverksamheten. Det vi sett är hur ni varit stödben åt S utan egna profilerade insatser. Och inget pekar på någon bättre fortsättning. Landstinget har drivits därhän med ert stöd att 100-tals miljoner måste sparas de närmste åren. Prioriteringsjobbet har misskötts. Hur tror du någon trovärdighet för era önskningar kan byggas med såna bevis på feltänk?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.