Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Mer företagande!

Miljöpartiet vill att tjänsteföretagandet ska växa. Därför vill vi bl.a sänka momsen så att det blir billigare att reparera trasiga saker, äta på restaurang och klippa sig. Detta blir också en satsning på mer hållbar konsumtion!

Att skapa nya och långsiktiga jobb är en av de viktigaste utmaningarna vi står inför. Miljöpartiet knyter samman klimatpolitiken med jobbpolitiken och tar vara på kraften i de små innovativa företagen. En grön omställning som både möter klimathotet och arbetslösheten.

Vi vill sänka arbetsgivaravgiften för småföretag och att alla ensamföretagare får ytterligare sänkning för den första anställda under det första året.

Vi vill inrätta en statlig offensiv riskkapitalfond för att underlätta för fler små och medelstora företag att få tillgång till riskkapital. Fonden ska finansieras genom vinstutdelningar från de statliga företagen.

Många nya entreprenörer har som drivkraft att ta ett större etiskt, socialt och miljömässigt ansvar. Det bidrar till en hållbar utveckling. Ett sådant förhållningssätt ska främjas. Miljöpartiet vill öka anslagen för innovationer, produktutveckling och miljöteknikutveckling i små och medelstora företag. De statliga och kommunala bolagen ska bidra till ny miljöteknik, förnybar energi och vara ett föredöme när det gäller att minska sin klimatpåverkan. Socialt och kooperativt företagande ska vara en del av en grön företagarpolitik. Vi arbetar för fler företagsetableringar på landsbygden och för att utnyttja och förbättra möjligheterna att ta sociala, etiska och miljömässiga hänsyn vid offentlig upphandling.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.