Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Nya drivmedel och gör din egen el!

Miljöpartiet går till val på en politik för nya drivmedel till bilen och möjligheterna att göra din egen el. Många i Sverige och inte minst här i Norrland är beroende av bilen. De fossila bränslena behöver fasas ut av både miljö- och kostnadsskäl. Därför måste alla ges möjlighet att tanka förnybara bränslen. Det ska vara billigare att köra på förnybara drivmedel än på bensin. Den inhemska produktionen och distributionen av förnybara drivmedel ska gynnas och det ska vara möjligt att tanka biogas och ladda sin elbil i hela landet.

När det gäller el vill Miljöpartiet göra det lönsamt att producera sin egen el. Allt fler människor vill investera i förnybar energi och bidra till att minska sin egen klimatpåverkan. Detta innebär också att fler ska kunna leverera förnybar el in på elnätet. Det måste till ett system med fastpris på förnybar el, samt möjliggöra nettomätning hos småskaliga elproducenter.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Att producera sin egen el har Svenskarna gjort i årtionden för du vet kanske vad det är som sitter på en cykel och kallas dynamo. Svensken tvingas att subventionera den svindyra vindkraften medelst s.k. elcertifikat. Vindkraft började användas sisådär år 800 f.k. så utvecklingen är inte hisnande och när det är kallt i Norrland så blåser det oftast inte. Förnyelsebar energi är en fånig ordlek i syfte att förhärliga men tala gärna om för mig hur tankad och förbrukad biogas kan användas igen. MP vill ålägga Svensson och Svensk industri kostnader som andra inte har. Det kommer att kväva samhället.

  2. Robert Winroth

    Alltid lika trevligt med konstruktiva och seriösa kommentarer från personer som vågar stå för sina åsikter med sitt namn 😉 Du är mer än välkommen till vår valstuga eller ringa mig personligen på 070-182 00 08 så lovar jag vi får ett både spännande och underhållande resonemang.

  3. Mr Cool

    Robert, jag ber dig respektera min anonymitet eftersom jag inte vill utsättas för represalier för mina åsikter. För några år sedan svarade jag på en enkät under rubriken ”vad tycker du om din lokala ICA-butik”. Jag svarade SURA KÄRRINGAR I KASSAN och skrev under med namn och adress. Nästa morgon kände jag hur det brände i kinden vid morgnkaffet på verandan. Vid brevlådan stod två bastanta damer från ICA och blängde. Av deras gula tänder förstod jag att ett bett skulle vara dödande och av döma av vikten på deras handväskor så hade de beväpnat sig med köttyxor från charken. Tack för inviten!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.