Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

MP Kongress 2010

Av , , Bli först att kommentera 3

Ser fram emot helgen stora kongress med partiet på plats i Uppsala. Tre dagar fylld av spännande beslut, diskussioner, beslut och val. Inte minst tar vi nu i helgen beslut om vårt valmanifest. Hela partiet känner av medvinden och går till kongress med ett självförtroende som jag aldrig tidigare känt. 

Ni som vill kan enkelt följa oss på webben mp.se, facebook och twitter.

Kommer att bli lika spännande som givande och jag önskar er alla en lika underbar helg som jag tänkt ha!

Robert Winroth, gruppledare (mp)

 

De äldres mat!!

Av , , Bli först att kommentera 5

Igår var jag tillsammans med vår riksdagsledamot Thomas Nihlén och vår toppkandidat till kommunfullmäktige i Umeå Nanny Ålander på besök bl.a. i hemtjänsten och på tegs äldrecenter. Temat för dagen var de äldres mat. En del av miljöpartiets stora nationella matkampanj.

Det blev en lika inspirerande som givande dag. En sak är säker, inte minst efter eftermiddagens rundabords samtal, är att vi politiker måste lyfta frågan om våra äldres mat på agendan. Vi måste sätta maten i fokus och se till våra äldre ges möjlighet att äta både tillräckligt mycket, bra och näringsriktigt.

Alla studier visar på att god näringsriktig kost ger bättre hälsa, snabbare återhämtning från sjukdom, minskar fallskador och depression samt inte minst ger ökad livskvalitet. Är maten dessutom både närproducerad och ekologiskt framställd får vi både en högre kvalitet och en minskad klimatpåverkan.

Bollen ligger hos oss politiker!

Robert Winroth, gruppledare (mp)

 

Miljöpartiet vs. Moderaterna

Av , , 3 kommentarer 8

Det märks att det är valår på tempot i debatten. Moderaternas nationella strategi att hacka på miljöpartiet fortsätter med full kraft. Anders Ågren skriver på sin vk blogg att Miljöpartiets politik hotar Norrland. Inget kan vara mer fel, utan tvärtom!!

Alliansen stod i valstugorna och ropade högt 2006 att de skulle sänka bensinskatten men så här med faciet i hand snart fyra år senare vad gjorde de när de vann valet och fick makten. Jo..de har höjt den.

Vi är inte rädd för att tala om vad vi vill..Tvärtom!! Vi måste höja skatten på olja för att kunna satsa på moderna alternativ. Vi vill bli kvitt oljeberoendet och satsa på andra miljömässigt smartare drivmedel, drivmedel vi kan producera själv och inte minst även i Norrland. Vi vill under en två års period höja bensinskatten med först 29öre sedan 20öre per liter. Det innebär att kostnaderna för en bilist som kör 1 500 mil per år ökar med 29 kronor per månad första året och med 49 kronor per månad det andra året. MEN de som behöver bilen för att ta sig till och från jobbet kompenseras fullt ut med höjda avdrag för arbetsresor så Herr Ågren du har fel!! Men det visste du redan 😉

För er som inte sett inslaget i Rapport där Maria Wetterstrand debatterar just höjd koldioxidskatt med finansminister Anders Borg så kommer här en länk till SVT Play. Avgör själv vilken politiker och politik som har framtiden för sig, klippet är sju minuter och är väl investerad tid http://svtplay.se/v/1982685

Önskar er en trevlig lördag och för er som har frågor om miljöpartiets politik är ni varmt välkommen att kontakta mig via epost [email protected] eller ringa 070-182 00 08

PS! På måndag presenterar vi vår rödgröna ekonomiska politik i sin helhet. Presskonferens 10:30 i Umeå. Återkommer!

Robert Winroth, gruppledare (mp)