Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Rädda moderater gnäller!!

Av , , 1 kommentar 9

Mycket gnäll och pajkastning nu från moderaterna och alliansen. Det är bara att läsa några av dagens moderata bloggar här på vk.se så ser man tydligt hur rädslan att förlora valet och makten lyser igenom deras inlägg. Man fortsätter att hacka på miljöpartiet istället för att tala om vad man själv vill. Är övertygad om att det inte är en framgångsstrategi. Låt Väljarna veta veta vad ni vill moderater istället för vad ni är emot!

Men ni moderater. Något måste vi göra rätt eller 😉 Miljöpartiet får högsta siffrorna sedan 1996 i Synovates/DN opinionsmätning idag. Vore det val idag skulle vi rödgröna få egen majoritet och fullständigt utklassa alliansen!! Som DN skriver idag  "Det krävs en historisk valspurt av de borgerliga för att kunna vända opinionstrenden"

Läs artikeln här http://www.dn.se/nyheter/valet2010/historisk-spurt-kravs-av-alliansen-1.1085911

Nä. Ett litet tips på vägen. Byt strategi moderater, höj nivån på debatten och börja tala om vad ni vill istället för att vad ni är emot. Det vinner vi alla på!

På måndag håller vi rödgröna presskonferens kl. 10.30 i Umeå och presenterar vårt gemensamma budgetförslag. Då visar vi vår samlade och gemensamma ekonomiska politik i sin helhet. Det ser jag fram emot. Återkommer!

Önskar er alla en underbar fredag och härlig helg!

Robert Winroth, gruppledare (mp)

300 miljöpartister samlade!

Av , , 2 kommentarer 4

Har förmånen att  vara med på mp Stockholms valupptackt idag. En otroligt positiv känsla, inte minst att få starta dagen med att höra våra språkrör Maria och Peter inledningstala. En härlig känsla att se salen fylld till bristningsgränsen med över 300 miljöpartister.

En sak är säker. Miljöpartiet växer så det knakar!! Höga opinionssiffror, medlemsrekord med flera tusen nya medlemmar på bara några månader och en tydligare grön politik än någonsin tidigare. 

Det har aldrig känts så bra att vara miljöpartist och jag är väldigt stolt över vårt part!!

Önskar er alla en trevlig helg!!

Robert Winroth, gruppledare (mp)

Desperata moderater?

Av , , 1 kommentar 10

Det moderata kommunalrådet i Umeå Anders Ågren ställer i dagens blogg några frågor till mig som miljöpartist. Helt rätt Anders, så ska vi föra politik! Självklart har varken jag eller miljöpartiet inga problem med att klargöra vår politk, tvärtom!! 

Min slutsats om er desperation kommer inte minst av din bloggrubrik som exempelvis "varning för miljöpartiet" och kraftord som "flumvänster" och "vänsterflum". Att dessa utspel från dig med flera moderater dessutom dyker upp just nu och samtidigt är naturligtvis ingen slump. Som bl.a expressen avslöjat är det en del av er "hemliga" centrala plan om att angripa och krossa Maria Wetterstrand och miljöpartiet. För er som inte gjort det ännu, läs gärna artikeln och se själva om det inte luktar desperation 😉  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1946010/moderaternas-hemliga-plan-krossa-maria

Nåväl. Anders, du ställde tre frågor som jag ska försöka besvara så kortfattat som möjligt även om det tenderar blir mycket ord. Har du fler frågor ska jag med glädje besvara även dem.

På vilket sätt blir skolresultaten bättre av att betygen avskaffas i grundskolan?
Betygen idag främjar inte lärande, däremot sätter de en etikett och ger dessutom alldeles för lite information om och hur eleven kan utvecklas vilket är hela tanken med skolan. Miljöpartiet vill ersätta betygen med betygsfria skriftliga omdömen, lite som en formaliserad version av utvecklingssamtalen vi har idag. Ett utvärderingssystem utformat för att motivera eleverna att lära sig mer. Breda och vida omdömen under de första årskurserna och allteftersom de kommer högre upp i skolan blir de mer konkreta och relaterade till skolans utbildningsmål. 

Varför vill MP avskaffa livstidsstraffet för mord?
Miljöpartiet anser att livstidsstraffet ska tas bort som påföljd för att samtliga straff ska vara tidsbegränsade. I praktiken medför livstidsstraffet idag att den slutliga faktiska längden ändå beslutas på politisk nivå. Att få ett straff som inte är tidsbestämda strider dessutom mot grundläggande straffrättsliga principer som rättvisa och förutsägbarhet.

Jag kan inte förstå hur strafftiden kan vara den centrala frågan för er moderater förutom att ni gärna vill hitta en enkel lösning (lås in och kasta bort nyckeln kort och gott) Det borde istället vara formen för behandling och insatser samt naturligtvis vilket resultat samhällets insatser får ex. i form av återfall i kriminalitet osv. som borde vara den viktigaste frågan. Eller?

På vilket sätt blir tillvaron säkrare av att Sverige avskaffar försvaret?
Förändra är inte detsamma som avskaffa Anders;) Här skiljer vi oss åt mot er moderater. Vi tänker nytt medan ni vill behålla det gamla. Grunden för vår svenska säkerhetspolitik är den alliansfrihet som vi haft i snart 200år och som historiskt utmärkt Sverige. Miljöpartiet ser till skillnad från er moderater en helt annan hotbild i framtiden och den är inte millitär. Dagens försvar är i huvudsak uppbyggt och utformat för invasionshot och Millitären tilldelas till det orimligt mycket pengar.  Sverige måste istället bättre förbereda oss för andra inte millitära hot, inom och utanför vårt lands gränser. Havererade kärnkraftverk, oljeutsläpp, väderkatastrofer och konflikter med stora flyktingströmnar för att nämna några. Här krävs en ny försvarspolitik kopplat till aktivt bistånd. Men självfallet ska vi även i framtiden ta vårt FN ansvar för fred och säkerhet internationellt ex. för att skilja stridande parter åt och exempelvis försöka förhindra folkmord.

Värt att notera är att pengarna som vi lägger på millitären är samma pengar som vi kan använda till annat vi alla tycker är viktigt (hälso-och sjukvård, äldreomsorgen, skolan). Personligen tycker jag det finns många miljarder som kan användas så otroligt mycket bättre än till vapen och sysselsättningsstöd till försvarsindustrin.

Robert Winroth, gruppledare (mp)

 

Moderaternas hemliga plan

Av , , Bli först att kommentera 10

Som jag skrev i mitt förra blogginlägg märks det tydligt hur moderaterna aggresivt angriper miljöpartiet. Det är ingen slump utan ett desperat men välorganiserat angrepp som är centralt planerat. Man är livrädd för Maria Wetterstrands och miljöpartiets höga förtroende bland väljarna. 

Läs gärna artikeln i expressen om moderaternas "hemliga" plan att krossa Maria Wetterstrand http://www.expressen.se/Nyheter/1.1946010/moderaternas-hemliga-plan-krossa-maria

Nä. Dags att moderaterna istället för angrepp och hemliga opinionsmätningar ägnar sin tid till självreflektion och åt att se över sin förlegade politk. De behöver acceptera att nya tider kräver nytt ledarskap. Den blåa högerorienterade politik man företräder har sett sitt bäst före datum gå ut. Nu behövs det  och är dags för en ny modig grön politik som tar ansvar för framtiden.

Robert Winroth, gruppledare (mp)

 

Desperata moderater

Av , , Bli först att kommentera 12

Lär inte vara ensam om att ha läst moderaten Anders Ågrens minst sagt desperata blogginlägg idag och inte heller ensam om att notera hur hans rädsla lyser igenom varje mening. Det är klart att när miljöpartiet är i princip lika stort som moderaterna i Umeå (vk:s senaste opinionsmätning) och uppvisar rekordsiffror i mätning efter mätning så ligger det nära till att skrika lite slagord som flumvänster och gå till angrepp.

Nåväl. Det kan jag leva med och vi lär få se fler angrepp från moderaterna ju starkare miljöpartiet blir och närmare valet vi kommer. Alla kan se hur den moderatledda regeringen misslyckats med sin politik på område efter område, det behövs inga slagord för att beskriva det.

Önskar dig Anders och moderaterna lycka till…ni lär behöva det 😉

Robert Winroth, gruppledare (mp)