Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Klimatsmart idrott!

Fler och fler organisationer och företag tar klimatarbetet på allvar. Läste nu senast att idrottsrörelsen intensifierar sitt klimatarbete. Riksidrottsförbundet och special- och distriktsförbunden har tagit fram en övergripande policy i arbetet mot en mer klimatsmart idrott, både som riktlinjer men också som inspiration och vägledning. I första hand sätter man fokus på resor/transporter och idrottsanläggningar. Det handlar bl.a. om att resa och bo mer miljövänligt och att energieffektivisera gamla anläggningar. Tanken är att innan 2011 ska alla specialförbund utarbeta en egen anpassad klimatpolicy.

Om du är intresserad finns idrottens klimatpolicy att ladda hem här http://www.rf.se/ImageVault/Images/id_2678/ImageVaultHandler.aspx

Robert Winroth, gruppledare (mp)

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Rune

    Det är inte så mycket konkret i den policyn, men man får väl se det som ett första steg; ett initiativ som har tagits för att special distriktsförbund och föreningar skall konkretisera i sina verksamheter.
    Men det är ett bra initiativ. Miljömedvetenheten är väldigt låg inom idrottsrörelsen idag tyvärr. Det finns aldrig några miljömässiga överväganden när det diskuteras former för idrottande, utrustning eller anläggningar.
    I farmtiden kanske samhället måste börja ta hänsyn till energiförbrukning, klimatpåverkan, kretsloppsanpassning o s v och styra över sitt stöd till de som gör minst skada

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.