Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Härligt underbart, inspirerande och spännande!

Har just kommit hem från ett underbart inspirerande medlemsmöte för Miljöpartiet Umeå. Känner verkligen vilken medvind partiet och vår gröna politik har och det märks på alla medlemmar vilket är otroligt glädjande. Utmaningen för oss blir nu att klara av att fortsätta växa så snabbt som vi gör och samtidigt ta väl hand om alla nya medlemmar. Men det är en helt klart en väldigt positiv utmaning som jag är övertygad om att vi kommer att klara av. 

Imorgon sammanträder landstingsstyrelsen och vi ska bl.a. fatta beslut om utformningen av vårdvalet här i Västerbotten från 1 januari (kommer att kallas Hälsoval Västerbotten). Känner mig nöjd och trygg med att som en del av vår rödgröna s, mp och v majoritet föreslå styrelsen ett brett åtagande som sätter behov och kvalitet framför efterfrågan och kvantitet. Även om vi är motståndare till den fria etableringen som vårdvalet innehåller kommer vi inte att gnälla utan istället kraftsamla för att skapa bästa tänkbara landstingsägda och offentligt finanserade primärvård. Lyckas miljöpartiet och vår rödgröna majoritet med det finns det inget utrymme för privata etableringar och pengarna kan användas till vård istället för vinstutdelning.

Som sagt, en spännande kväll och morgondag!

Robert Winroth, gruppledare (mp)

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Nog ska väl alla politiker oavsett parti vara neutral i fråga om offentligt eller privat vård så länge det finansieras av det offentliga och med villkor och bestämmelser från politiken? Men här låter det som att Miljöpartiet ska mer stödja det offentliga och därmed missgynna det privata. Ni politiker ska väl acceptera majoritetsbeslut och inte motarbeta på fältet. Tänk om det privata visar sig både bättre och billigare, så att de offentliga lär sig och i sin tur blir billigare och bättre, ska det motarbetas så att det blir dyrare och sämre i båda formerna? Låt de som söker vården få vara de som avgör och respektera deras val, det är juste demokrati.

  2. Rune

    Nej Urban
    Det är inte demokrati, det är marknadsstyrning.

    Idealet tycker jag är en offentlig vård som är så bra och effektiv att det inte behövs privata etableringar. Men för att komma dit och för att veta att man når detta behövs privata alternativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.