Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Vindkraft i Västerbotten – ett av många gröna vinnande koncept!

Av , , Bli först att kommentera 0

Många av er har säkert läst tidigare och dagens artikel i VK om Vattenfalls satsning på en gigantiskt stor park med 40 vindkraftverk i Stor-Rotliden i Åsele kommun. Parken beräknas årligen producera cirka 240 GWh (motsvarar el till 50 000 hem). Byggstart i sommar och fullt driftsatt nästa år om inget går snett…Helt otroligt vad vindarna (fyndigt) kan vända snabbt på några år. Otroligt glädjande att Vattenfall, som man kan säga mycket om, ändå nu gått från vackra ord till handling och det rejält också!

Lika spännande var den förfrågan som jag hörde idag från ett aktivt riskkapitalbolag som söker efter större vindkraftverksprojekt gärna i Västerbotten att investera i! Ska se om inte jag med mitt nätverk kan bidra till att det också blir verklighet på ett eller annat sätt 😉

Det är precis detta miljöpartiet under så många år sagt kommer att ske och nu äntligen står vi där och det är verklighet. Gröna hållbara miljöriktiga investeringar får finansiering i allt större omfattning och skapar värden för hela regionen.

Mycket givande, glädjande och spännande!

Robert

En fantastisk kongresshelg

Av , , Bli först att kommentera 0

Vaknade idag till en underbart fantastisk måndagsmorgon. Strålande sol och klar sommarkänsla. Fast det är klart, lite trött är man efter att ha vistats i Stockholm och vår stora partikongress i Skövde. Det var utan tvekan den bästa och mest välorganiserade kongress jag varit på och pricken över i:et var lördagens en Sifo mätning som gav miljöpartiet över 8%..Jätteroligt!

Det var mycket och tufft arbete, inte minst för alla hundratals ombud men också otroligt inspierande att i verkligheten höra våra två språkrör Maria och Peter tala och peppa oss alla så här några veckor kvar till Eu valet den 7 Juni (för övrigt min födelsedag).

Ser fram emot en spännande spurt och ser det som en klar uppladdning och genrep inför nästa års riksdagsval 😉 Nu väntar en dag fylld med möten, en paneldiskussion i Nordmaling i afton och sista förberedelserna inför morgondagens sammanträde i landstingsstyrelsen.

Önskar er alla en underbar (sommar)dag! Speciellt ni som har förmånen att vistas utomhus 🙂