Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Gnällfabrik

Äntligen fredag! Det har varit en intensiv men givande vecka. Veckan har dominerats av möten och inte minst av tre dagars landstingsfullmäktige som jag tycker kan sammanfattas med ett ord GNÄLLFABRIK!

Alla (framförallt alliansen) skyller och gnäller på allt och alla och jag undrar vad de medborgare som lyssnar via webbradion/närradion tror och tycker om oss politker? De måste få en konstig bild, om nu någon orkar lyssna…

Nä. Vi måste skärpa oss och sluta älta det som varit. Acceptera fakta, lär av de misstag vi gjort och försök istället finna kreativa och konstruktiva lösningar. Ägna 10% av tiden till problemen och 90% till lösningarna är mitt recept.

Landstinget står inför stora utmaningar, inte minst pga. minskade intäkter. På kort sikt måste vi naturligtvis vidta de åtgärder som behövs för att få ekonomin i balans och leverera ett överskott på sista raden. Det kommer vår rödgröna majoritet att klara.

På längre sikt anser vi i miljöpartiet att lösningen måste vara är en friskare och mer skadefri befolkning. Bättre hälsa och färre olyckor betyder mindre behov av sjukvård. Ökad livskvalitet, mindre läkemedel och lägre kostnader är bara några av vinsterna av ett offensivt folkhälsoarbete.

Därför känns det glädjande att fått vara med och fatta flera beslut som ökar tempot i landstingets folkhälsoarbete och tar oss närmare vår vision om världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning år 2020.

Tyvärr är ett offensivt folkhälsoarbete något som högeralliansen inte ställer sig bakom. Känns tryggt att miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet styr landstinget och vågar satsa framåt, vågar gasa samtidigt som vi även bromsar i dessa kristider.

Skickar med ett härligt citat till mina allianskollegor, kom ihåg ’Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke’

Önskar er alla en fantastisk helg!

/Robert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.