Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Miljöbilarna ökar!

Trots allt elände och alla negativa händelser inom fordonsindustrin i finanskrisens spår finns det glädjeämnen. Har precis fått gröna bilisters nyhetsbrev i inkorgen och hittar där flera glädjande nyheter. Det går verkligen framåt jämfört med för bara några år sedan!

Läser att 33,6 % av alla nya bilar som registrerades i februari var miljöbilar!
Det registrerades 4 909 miljöbilar nu i februari vilket motsvarade 33,6 % av alla nya bilar. Det kan ställas mot 29,7 % i februari förra året, 2008.
Mest registrerade miljöbilarna är etanolversionerna av Volvo V70, Saab 9-3, Ford Focus, Volvo V50 och Saab 9-5.
Av miljöbilarna var 61,9 % etanolbilar, 18,9 % bensin, 14,4 % diesel, 2,7 % gas och 2,1 % hybrid, allt enligt BilSweden.

Konstaterar också att även hovet numera valt att börja köra på el. De har köpt två Think-ebilar och laddstationer kommer att sättas upp vid slottet, i ett samarbete med IVA och Gävle Energi. Utmärkt!

Läs gärna mer goda miljöbilsnyheter på gronabilister.se där ni också kan prenumerera på deras utmärkta nyhetsbrev.

När det gäller landstinget så har vi idag drygt 270 tjänstebilar. Landstingsfullmäktige har målsättningen att innan utgången av nästa år (2010) ska minst 75% av fordonsparken vara miljöfordon. Min förhoppning är naturligtvis att vi ska överträffa det målet inte minst då utbudet av miljöbilar fullkomligt exploderat och det inte längre finns något skäl att INTE välja en miljöbil när leasingavtalen löper ut.

Nåväl. Skulle gärna blogga lite fler goda exempel inom miljöområdet men nu är det förberedelser inför kvällens distriktsstyrelsemöte som står på tur. Tänkte försöka få mig en tidigare kväll ikväll men det återstår att se om jag lyckas. knappast troligt 🙂

Ha det bäst!

/Robert

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.