Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Regionbildning, byggnad 27 och tandvård

Blir lite snabbt och blandat bloggande så här på eftermiddagen. Känner mig lite tom i huvudet men måste ladda om inför kvällens möten.

Först kort om regionbildningen i Norrland. Igår sammanträdde Norrstyrelsen i Östersund och den stora ödesfrågan var naturligtvis om vi skulle fortsätta eller avsluta arbetet efter regeringens luddiga besked. Beslutet blev ändå hyfsat okej och innebär kort och gott att:

1. De tillsatta arbetsgrupperna fortsätter sitt arbete och slutför kartläggningarna eller kalla det nulägesanalyserna

2. Norrstyrelsen sammanträder i juni och tar då ställning till om Norrstyrelsen skall fortsätta existera eller avvecklas (beroende på svaret vi förhoppningsvis då från kammarkollegiet)

3. Arbetsgrupperna får mandat att själva ta in/adjungera personer från jämtland till gruppen

Är det så att vi i juni har besked från kammarkollegiet att de inte tillstyrker/rekommenderar bildandet av region norrland och region Mittsverige – är min uppfattning att vi ska besluta om en tydlig avvecklingsplan för Norrstyrelsen. Sedan börjar vi om, lär oss av misstagen och gör rätt dvs. har bara ett mål, en storregion bestående av alla fyra norra länen. För att låna en sosse slogan – "Alla ska med" eller från de tre musketörerna – " En för alla, alla för en". Ett stort enat norrland är ett starkare norrland och det hoppas jag i alla fall ska bli av 2015.

Sedan måste jag bara nämna landstingets nya byggnad 27. Lite tråkigt namn på ett fantastiskt projekt. Hade idag förmånen att få en rundvandring i vårt största byggprojekt på många år. Totalt 850 miljoner investeras i NUS med en sex våningars byggad som kommer att inrymma onkologin, kvinnokliniken och barn och ungdomskliniken mm. Imponerande 33 000 kvadratmeter och 1500 rum. Hela byggnaden ska vara färdigställd våren 2010 och i full drift samma sommar om allt går enligt plan. Upplevelsen kan verkligen sammanfattas med ordet " Imponerande!". Det är verkligen nyttigt att få nya perspektiv.

På tal om perspektiv. Ska nu fortsätta att planera kommande verksamhetsbesök. Först ut nästa vecka är tandvården i vårt län. Väldigt nyttigt och inte minst intressant att träffa och besöka både vår egen folktandvård och privatpraktiserande tandläkare, kliniker och patienter.

/Robert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.