Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Landsting farligare än knark!

Av , , Bli först att kommentera 1

Finansminister Anders Borg (m)

Hej.
Hittade en talande bild på vår moderata finansminister Anders Borg från hans ungdomsår. Kan inte låta bli att lägga ut det i min blogg 🙂

Att han har hållit anförande under parollen "Landsting farligare än knark" förklarar antagligen varför han i dessa kristider vägrar öka statsbidragen eller ens värdesäkra dem.

/Robert

Alliansens lösning: Byt reklambyrå inte politik!

Av , , Bli först att kommentera 0

Läste i dagensmedia att Alliansen mitt i finanskrisen bestämt sig för att byta reklambyrå. Den nya byrån ska bygga och stärka varumärket alliansen. På frågan vad det "nya" varumärket ska stå för säger Pär Henriksson, Moderaternas kommunikationschef "Trygghet och ansvar i en orolig tid"

Jag förstår verkligen alliansens önskan och behov att kunna stå för "Trygghet och ansvar i en orolig tid" men vore det inte bättre, billigare och inte minst ärligare med en politik som faktiskt innebär trygghet och ansvar?

Tydligen inte. I stället väljer man att köpa en ny reklambyrå som ska paketera om befintlig allianspolitik i en ny snygg förpackning. Lite som bokförlaget som byter omslaget på en bok och hoppas den ska sälja bättre.

Fast det är klart, vem kan klandra dem. Anders Borg och hans kompisar har ju gjort det en gång förut då man i valet 2006 lanserade "nya moderaterna". Har aldrig förstått vad som egentligen var nytt förutom logotypen.

Miljöpartiet och våra rödgröna vänner Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har sedan länge valt en annan väg än Alliansen. Vi är övertygade om att väljarna, medborgarna ser till innehåll och handling mer än till förpackningen. Därför är vår strategi att varje dag ute i kommuner, landsting och riksdag försöka bedriva en politik och fatta beslut som vi tror skapar rättvisa, jämlikhet och trygghet.

Dessutom inte bara ’i en orolig tid’…

/Robert

Stora ord?

Av , , Bli först att kommentera 0

Olle Edblom skriver på sin blogg idag med att jag "tar stora ord i min mun" när jag anser vår rödgröna majoritets politik i landstinget är att ta "ansvar och fatta långsiktigt hållbara och välgrundande beslut istället för att driva kortsiktiga populistiska skattesänkningar"

Jag står för det! Samtidigt är jag den första att ställa mig upp och säga att varken jag eller den rödgröna majoriteten är långtifrån perfekt. Vi har inte lyckats uppnå allt vi önskat eller fattat beslutat om och ibland tar viktiga saker alldeles för lång tid. Där har naturligtvis jag och miljöpartiet ett ansvar.

Oavsett var i vården vi upplever överbeläggningar så är det oacceptabelt. När det gäller ett så oerhört viktigt och prioriterat område som psykiatrin så är stora satsningar redan beslutade men allt går inte att genomföra över en natt, tyvärr!

Långsiktiga strategiska satsningar oavsett var i vården det görs kräver arbete och tar tid. Det måste vi acceptera även om det kan vara oerhört svårt när behoven är så stora.

Men Olle, har jag fel? Till skillnad från oss så hittar vi i ert (alliansens) budgetförslag skattesänkningar på drygt 50 miljoner per år. För mig är det verkligen både kortsiktigt och populistiskt att ens ha med ett sådant förslag när pengarna så oerhört väl behövs i vården.

Sist. Stora ord vore kanske att kalla ert (alliansens) budgetförslag för en sagobok, fantasiprodukt eller luftslott, men det var inte vad jag skrev även om det ligger mycket sanning i det 🙂

Storleken har betydelse Ågren!

Av , , Bli först att kommentera 0

Kan bara instämma med moderaten Ågren att helgens opinionsmätningar visar på en härlig trend! Alla mätningar även söndagens sifo mätning han hänvisar till på sin blogg signalerar en enda sak, den rödgröna oppositionens övertag och försprång.

Känns rättvist att den blå alliansen också får uppleva lite glädje (eller minskad sorg) av att i någon mätning närma sig de rödgröna med någon procentenhet. Men återigen, alla mätningar visar på de rödgrönas försprång.

Att mp har i mätningarna 6,6 eller 7,3 % två år före valet är naturligtvis glädjande men har mindre betydelse. Det som verkligen betyder något är att trenden tydligt visar på en sak – att stödet för Miljöpartiet ökar!

Ligg nu inte sömnlös och oroa dig för det Ågren utan kraftsamla. Behöver du inspiration för att utveckla er allianspolitik så är du alltid välkommen att besöka miljöpartiets hemsida 🙂

Det känns riktigt, riktigt bra!

Av , , Bli först att kommentera 0

Det har varit en underbart bra helg och jag har hunnit umgås både med barn och med vänner.

Helgens mest glädjande besked var opinionsmätningen i lördags från Novus opinion som visade att Miljöpartiet åter igen är tredje största parti med 7,3 % väljarstöd. Inte förvånande men mycket glädjande och det är en härlig trend.

Nu har en ny vecka startat med nya möjligheter. Mycket av veckans arbete kommer att handla om framtiden, både för mitt eget parti i Västerbotten och vår rödgröna landstingsmajoritet. Fyra av denna veckas sju dagar kommer det att uppta, minst. Återkommer om det.

På tal om framtiden. Lite otryggt är det ändå att man tvingas vakna varje måndag under fyra år med insikten att vårt underbara land styrs av tokblå moderater ledda av nallebjörnen Reinfeldt i spetsen. Gammeldags illaluktande konservativ högerideologi (om än i en mjuk förpackning) är i mina ögon långt från en lösning för framtiden.

Då känns det tryggt att vi har en stabil rödgrön majoritet i vårt landsting som vågar ta ansvar och fatta långsiktigt hållbara och välgrundande beslut istället för att driva kortsiktiga populistiska skattesänkningar.

Ska bli riktigt skönt med maktskifte i regering och riksdag 2010. Då återställs ordningen även där med en stark rödgrön regering vilket alla opinionsmätningar signalerar.

Önskar er alla en fantastisk vecka!

/Robert

Utmaningen är antagen Olle!

Av , , 7 kommentarer 1

Idag är en underbar dag! Med lite skräckblandad förtjusning börjar jag blogga här på VK.se

Min kollega Olle Edblom (c) tog ett härligt friskt initiativ för någon dryg vecka sedan då han var först ut som bloggare av gruppledarna i landstinget.
I sitt första inlägg uttryckte han en förhoppning om "att fler landstingspolitiker också går in i debatten. Framför allt bör de som representerar vänstermajoriteten och som styr landstinget finnas representerade".

Utmaningen är härmed antagen Olle och din förhoppning är infriad!

Jag hoppas skapa en blogg som upplevs levande, intressant och personlig. Genom att rakt igenom vara mig själv öppna upp för en mer spännande, intressantare och tydligare politisk landstingsdebatt. Mina kommande inlägg ska helst beröra, provocera, ifrågasättas men också tydligt förklara – utan att upplevas trista. Kommer säkert krydda min blogg genom att ofrivilligt bjuda på en och annan "groda" under resans gång 🙂

Rätt eller fel. Har i alla fall inte tänkt fega och "play it safe" genom att skriva mycket och korrekt utan att tycka något.

Kanske ska ribban sättas högt direkt genom att döpa min blogg till "Sveriges sexigaste landstingsblogg"? Eller varför inte " En landstingspolitikers bekännelser" båda lär förpliktiga?

Återstår att se hur väl jag lyckas. Hur personlig och utmanande kommer jag att våga vara och var går gränsen?

Som sagt, det är med skräckblandad förtjusning jag ger mig in i bloggandets värld.

Trevlig helg!

/Robert