S investerar i välfärd

Det börjar kännas att vi närmar oss en valrörelse. Vi socialdemokrater i Västerbotten kommer att ha fokus på välfärden i valet. Satsningar på välfärd och jobb är det som kommer att bygga Västerbotten starkt för framtiden.

Västerbotten är ett välmående län, men det är också ett län som dras isär. Många tvekar inför om välfärden håller vad den lovar och om utvecklingen kommer alla till dels.

Vi vet att västerbottningar är nöjda med hälso- och sjukvården, vilket vi såklart ska vara stolta över, men de neddragningar som vi socialdemokrater gjorde i landstinget under 2012 har fått fler att tvivla. Jag kan lova att det inte var något som vi önskade att göra, ingen politiker vill något sådant, men vi ansåg det trots allt nödvändigt för att kunna ta ansvar för ekonomin.

Samtidigt ser vi hur regeringens stora skattesänkningar sätter allt större spår i välfärden. De känns i hela länet.

Det är tydligt för oss att det är dags för en ny riktning. Nu behövs satsningar.

Vi socialdemokrater i Västerbotten väljer därför att höja skatten i landstinget. En bra välfärd måste få kosta. Den bidrar till ett mer jämlikt, jämställt och fritt samhälle.
Det är också klart sedan tidigare att med en socialdemokratisk regering så skulle landstinget dessutom få ytterligare resurser till välfärden.

Vi socialdemokrater i Västerbotten kommer att prioritera mer personal i hälso- och sjukvården. Men vi vill också bygga för framtiden och investera i jobb, utbildning och service.

Alla ska känna trygghet, kunna utvecklas och tro på framtiden. För det krävs att vi hjälps åt och investerar tillsammans.

För oss socialdemokrater är det tydligt att det inte är fler skattesänkningar och nedskärningar som behövs i länet, utan nu krävs investeringar i välfärd och jobb. Det kommer vi att driva i valrörelsen.

Vad tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.