Anfall av nostalgi

Bilden ovan: Coloma High School band, 1971.

Söndagar har blivit min stora utredningsdag. Olika funderingar och frågor snurrar runt i mitt huvud hela veckan men jag brukar inte ha tid att leta eller googla efter information under vardagarna. Jag vill t.ex. utreda de viktigaste sevärdheterna i Venedig, eftersom vi skall åka dit i 5 dagar under påsk. Jag letar även efter en bra konsert att boka under tiden vi är där, och det krävs tid att hitta och jämföra alla urval.

Jag utreder och provar även ny musik på söndagar som finns såväl i mina musikböcker som tusentals notblad på Internet. Jag har spelat nu i nästan två timmar och fick plötsligt ett anfall av nostalgi från mina musikaliska rötter. Jag hittade bilden ovan i skolans årsbok,1971. Jag spelade klarinett i skolans orkester från 5:e klass fram till 12:e klass när jag tog examen. Under höst- och vinterperioden spelade orkestern inomhuskonserter men också under "rastperioden" under basketbollmatcher. Under vår och sommar spelade vi som marscherande band i parader på stan.

På fritid under min ungdom tillbringade jag många timmar på att öva musik av olika slag – precis som jag fortfarande gör. Pilen pekar förstås på mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.