Fascinerande!

Vi har haft utomordenligt tur med vädret under vår avstickare i Michigans övre halvö! Varje dag har varit fylld med intressanta saker att uppleva och se!  Just nu befinner vi oss i Michigans älsta stad som heter Sault S:a Marie (Sault utalas som ”Soo”) som är känd för en jättestor fartygsluss.

Vi bor på ett litet hotel som ligger precis tvärs över gatan från den väldigt stora slussen där hundratals gigantiska fartyg med slssens hjälp måste ””hissas upp eller ner mellan två av de stora sjöarna runt Michigan: Lake Superior och Lake Huron. Det finns en mycket intressant hemsida där man kan se fartygstraffiken runt hela Michigan, inklusive aktiviteten inom slussen.  Vi har iakttagit minst tre fartyg som har gått igenom slussen och jag tycker att det är helt fascinerande!

Jag ville skriva någonting igår kväll här i bloggen men jag var för trött från dagens aktiviteter.  Jag skulle gärna ha velat lägga upp flera av de många bilderna vi har tagit, men vi valde att inte ta med oss kabeln som behövs för att ladda upp bilderna till datorn – just för att inte bli frestade att sitta för länge framför datorn när det finns så mycket mer att se och göra. Men så snart vi kommer hem skall jag lägga upp här på blogen en massa av våra vackra bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.