Soptunnans-tallrik
Jag, som 50-talister, tillhör generationen som har svårt att kasta bort mat. Det är nästan en sport för mig att hitta fiffiga sätt att använda även den minsta resterna! Därför blev dagens lunch här på jobbet en tokig blandning av olika sorters rester som bestod av:
1. Middagrester från onsdags som jag tog hemifrån till gårdagens lunch på jobbet men inte orkade äta upp.
2. Ett ägg som jag kokade i tisdags men nästan glömde bort i kylskåpet här på jobbet.
3. En halv-uppätna persika som jag inte orkade äta upp i onsdags.
4. En liten skiva vattenmelon som var kvar i kylskåpet efter gårdagens ”godfika” som arbetsgivaren bjöd på.
5. Precis en mandel som var kvar i en skål på fikabordet som ingen annan ”äkta” svensk tordes ta.
Synd att det inte finns ett pris för den mest sparsamt användning av rester, för att jag säkert skulle vinna!
Senaste kommentarerna