Intressant käk i Venedig
Jag läser ivrigt en ny turistbok om Venedig medan jag åker på bussen fram och tillbaka till jobbet. Det finns bl.a. i boken listor över de tio mest rekommenderade sakerna i flera kategorier. Det finns också listor över intressanta fakta och "bra att veta" information.
Igår läste jag t.ex. en lista över djuren som finns i Venedig. Sist på listan nämndes det, nästan skrytsamt, att det finns knappt några råttor tack vare ett fiffigt utrotningssystem. Kort därefter läste jag en lista över de topp-tio maträtter som är mycket unika i Venedig. Till min häpnad stod det först på listan en maträtt som heter Carpaccio, som beskrevs som "Tunna skivor rått kött med parmesanost och rucola.
Mina ögon blev stora som tefat när jag långsamt insåg varför det knappt finns några råttor i Venedig!! Jag skrattade åt mig själv när, flera timmar senare, min lilla amerikanska hjärna kom på skillnaden mellan rått kött och råttkött! Och tack gode Gud för den skillnaden!
Senaste kommentarerna