Är det återställare eller…?

ambulanser-fb

Majoriteten s och mp i landstinget fortsätter med återställare. Dagens besked i media är att Dorotea skall få ytterligare 2 vårdplatser förutom dom två som tidigare utlovats. Dessutom ska en läkarjourkedja i Dorotea garantera vård under helger och kvällar. Och nuvarande sjukstugan ska stängs så småning om och verksamheten flyttas till det kommunala äldreboendet Bergvattengården. Det finns inga kostnadskalkyler eller beräkningar på vilka ytor som kommer att krävs. Det känns med andra ord väldigt osäkert vad som kommer att hända. Fram till mars nästa år ska landstinget enligt majoriteten kartlägga vilka ytor som krävs för att flytta sjukstugan och möjliggöra för ambulansintag och helekopter landning. Ingen dialog har förts med oss i aliansen så jag kan inte bekräfta alls om detta är den inriktning som vi är politiskt överens om. Klart är i alla fall att det är Dorotea kommun som ska projektera och man kan undra hur dialogen intern i Dorota har förts, förankrats politiskt och vad de tycker om landstingets återställar utspel. Men inför landstingsfullmäktige nästa vecka behöver S och MP lite ammunition för den debatt som kommer upp kring folkomröstningen och då gäller att visa intiativkraft oavsett om det är förankrat i den kommun som berörs.

Nästa återställare denna vecka gäller ambulansen i Robertsfors.Efter projekt balans har man inte haft någon ambulans från fredag eftermiddag till söndagkväll. Vissa kvällar under veckan har det dessutom hänt att ambulansen varit tvungen att lämna  Robertsfors för andra utryckningar. Nu har landstinget kommit fram till att detta inte fungerat i praktiken och därför har Karin Lundström   (s) ordförande i hälso- sjukvårdsnämnden meddelat att det görs en förstärkning i budget 2014 så att det finns ambulans i Robertsfors även under helger. Men även i Bjurholm förväntas förstärkning säger S.Mmen endast 4 miljoner har man avsatt för förstärkning av ambulanssjukvården i deras förslag till budget. Jag är övertygad om att det krävs mer resurser och därför har vi i centerns förslag till budget avsatt medel för att ge möjlighet till en ytterligare ambulans,läkarbil eller varför inte akutbil som kommer att krävas för att ge möjlighet till trygg ambulans vård i Umeå regionen.Dessutom ska det finnas en riktig ambulans i Åsele i vårt och alliansens förslag till budget för 2014. När får vi den återställaren från majoriteten?

.

En kommentar

  1. Knut Isaksson

    Hej Olle
    Oppositionen i Dorotea är lika frågande som ni är i landstinget.Enligt det s-märkta kommunalrådet
    har heller inte han fört några samtal med landstingsmajoriteten.
    I Dorotea har vi just nu fullt upp med att lägga en budget för 2014 där uppgifterna om hur mycket som fattas till balans växlar från dag till dag. Men det rör sig om för Doroteas budget oerhörda summor. Att i det läget hosta upp investeringspengar för om och tillbyggnad av äldreboendet ter sig i detta sammanhang ganska ogörligt. Nej vår mening är att till dess nya lokaler eventuellt finns disponibla skall det vi har användas dvs sjukstugan Kvarnbäcken
    Knut Isaksson, KD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.