JA röstare är vinnare

Vykort RöstaJa

Röstar man JA på söndag så blir hela länet en vinnare. Det handlar ju om man tycker att vården är rättvis eller inte i länet. Och själva röstningen handlar i första hand om man tycker att det ska finnas en ambulans i Åsele eller inte. Och det handlar om man vill att Doroteaborna och Sorseleborna ska ha akutplatser med läkarjour som man har haft tidigare. Eller tycker man att akutvården i inlandets två kommuner ska vara annorlunda än i andra inlandskommuner.

För mig är frågan solklar att ta ställning till. Jag vill ha en rättvis och likvärdig vård i hela länet. Som kustbo borde man känna solidaritet med inlandet och landsbygden. Hur ska vi annars få en utveckling av dessa bygder och hur ska nya arbetstillfällen skapas och hur ska turismen blomstra om den ena efter den andra samhällsservicen försvinner.

Ett JA är inte på något sätt ett Nej till samverkan med kommunerna. Självfallet ska vi samverka där det är möjliigt och det kan vi göra om ambulanser och akutplatser. Det är helt fel av Peter Olofsson att hävda att vi JA röstare är emot samverkan. Otaliga är de gånger vi fån centerpartiet och alliansen har försökt få till stånd bättre samverkan med bla förslag om tex gemensamma nämnder och att man ska förhandla med kommunerna i vårdfrågor där vi bättre löser det tillsammans, men vi har inte fått gehör för detta.

Så därför är ett JA på söndag ett JA för trygg vård och ett klart JA blir hela länet vinnare på. För att låta sparandet fortsätta på majoritetens inslagna väg då är länet, vården och patienterna  verkliga förlorare. Låter man bli att rösta ja då stödjar man i prktiken NEJ alternativet och det vore verkligen odemokratiskt. Så ta cansen och gå och rösta på söndag och RÖSTA JA  

En kommentar

  1. Florence N

    En ambulans i Åsele? Struntprat. Vilken kommun har en ”egen” ambulans? INGEN! Akutbilen är bäst för Åseleborna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.