Välkommen investering i robotkirurgi

I morgon på landstingsstyrelsens sammanträde beslutar vi om att investera i en operationsrobot. Det är en mycket välkommen investering och som idag finns på många andra sjukhus i Sverige. Med robotteknik så kan man tex operea med robotteknik vid prostataoperationer, gynekologi och tumörkirurgi. Många länsbor ha velat ha den här tekniken när prostatacancer upptäcks och man ska göra en total borttagande av prostatan. Därför har också många valt att åka till tex Stockholm för att få använda sig av denna nya teknik. Nu får vi en egen i Norrland och det är verkligen tacksamt för alla patienter som vill nyttja kirurgi vid konstaterad prostatacancer.

Genom denna teknik kan man undvika betydligt bättre alla de biverkningar som kan uppstå vid kirurgisk behandling av prostatacancer. Patienternas livskvalite´förbättras.

I Norrland så kommer denna investering att betyda många fördelar som ökade regionintäkter, minskad utomlänsvård och förbättrade rekryteringmöjligheter. Detta är verkligen ett vinn vinn investering för Norrlands Universitetssjukhus

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.