Lennart Holmlund vill inte respektera demokratin

I en blogg ondgör sig Lennart Holmlund över att en eventuell folkomröstning kommer att ske i landstinget. Nu har vi en grundlag som ger möjlighet att kräva folkomröstning om man samlar in 10% av befolkningen i krav på folkomröstning. Inlandet har fått utstå försämringar i bla akutsjukvården och indragna ambulanser av beslut fattade av socialdemokraterna och miljöpartiet som styr landstinget. Detta har skapat folkligt missnöje. När vi från alliansen motsatte oss dessa förslag och hade andra åtgärder för budgetbalans så är det väl självklart att vi backar upp folkinitiativet för en folkomröstning.

Holmlund ser försämringarna i inlandssjukvården som detaljer i landstingets budget. Jag ser det som uttyck för att man inte vill ha en orättvis sjukvård i länet vilket försämringarna leder till. En orättvisa och en majoritetspolitik som leder att vi inte får en tillgänglig vård i hela länet. Det visar att det finns stark kritik också mot neddragningar inom primärvården i hela länet, neddragningar av vårdplatser på alla tre lasaretten och därför växer folkilskan inte bara i inlandet .

Nu är det snart bara ett år kvar till allmänna val och visst kan folkomröstningen ske i samband med detta val 2014 och då skulle kostnaderna inte alls ligga i storleksordningen 10 miljoner. Med dina kontakter inom socialdemokratin så borde du påverka din partibroder Peter Olofsson att lägga sådana förslag när folkomröstningen ska prövas i landstingsfullmäktige.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Nu verkar ni börja att darra på manchetterna när ni märker att folk bli sky förb- över den kostnad som en omröstning skulle kosta. Dessutom- vad ska ni rösta om? Nicklas Sandström m.fl inom alliansen verkar inte veta, förmodligen inte du heller, men en stor kostnad är ni ändå beredd att vältra över på mej och andra. Jag föredrar den repr demokratin även om besluten inte alltid går min väg men ni har nu klivit upp på barrikaderna liksom den yttersta vänstern brukar göra.

  2. Olle Edblom

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2013-02-13 09:16)
    Vi föreslår folkomröstning vid valet 2014 och då uppstår inga kostnader på 10 miljoner. Angrip socialdemokraterna och miljöpartiet som har enligt uppgift andra förslag på tidpunkter. Och dessutom kan de backa tillbaka om de vill och införa tex ambulansen i Åsele och akutplatser i Dorotea då blir det ingen folkomröstning. Vem har den politiska bollen? Frågan som skall avgöras i en ev folkomröstning ska bygga på intiativtagarnas förslag som de har fått 24 000 länsbor att skriva under på. Vad är problemet med frågans utformning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.