Vänsterpartiets dubbelspel om inlandssjukvården

Vänsterpartiet har försökt framstå som inlandskämpe för en rättvis vård i bla Dorotea. Nu senast genom att i en förfrågan om att vi borde gemensamt diskutera omröstningsfrågan om det blir en folkomröstning i landstinget. Självklart ska vi diskutera frågans formulering och det borde ligga framför allt ett ansvar på de som styr i landstinget politiskt, socialdemokraterna och miljöpartiet med stöd av vänsterpartiet.

Men vänsterpartiets agerade inte särskilt trovärdigt i frågan när dom å ena sidan på gator och torg säger att de stöder ockupanternas och deras krav på akutsjukvårdplstser i Dorotea men å andra sidan röstar Ja till ett avtal om "bara" två  sk närsjukvårdsplatser på Bergvattengården. Det gjorde dom både i kommunen och i landstinget. Detta kallar jag för dubbelspel och inte är en trovärdig politik.

Men inför ett beslut i landstinget på vårt fullmäktige i februari så måste omröstningsfrågan vara klar. Och blir vi inte politiskt överens om frågan i samråd med ockupanterna så är det parti som går emot vad man begär folkomröstning om den stora förloraren politiskt. För centerpartiets del är vi tydliga. Frågan måste ligga nära det alla ha skrivit på för nämligen. En sjukvård för alla innebärande att bla Doroteaborna får sina akuplatser och vi får en ambulns även i Åsele.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Jag tycker att ni i Alliansen har hakat på den här debatten och Doroteaupproret, utan att en sekund vara självkritisk och se vad öppnandet för mer privatvård faktiskt gör för Landstingets ekonomi! Och det är ju er politik! Hur mycke mer privat vård med skattebetalarnas pengar ska det bli, om ni ska leda Landstinget efter valet?? Och hur ska ni säkra vården för inlandet och fjällen?? Jag tycker att er glädje över folkets uppror i den här frågan är riktigt motbjudande!

  2. Olle Edblom

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-12-21 12:25)
    Möjligheten att inom vårdvalet öppna upp för andra utförare av primärvård än landstinget har inget alls att göra med landstingets dåliga ekonomi. Tvärtom så bidrar de oftast till både bättre kvalitet, bättre bemanning och tillgänglighet som innebär besparingar för landstinget. Om du tycker det är motbjudande att försöka upprätthålla en någorlunda likvärdig vård över hela länet så får det stå för dig. 24 000 namnunderskrifter visar att det finns ett kraftig missnöje från kust till fjäll för nuvarande nedrustning av inlandssjukvården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.