De rödgröna och Vårdvalet i Västerbotten

 De rödgröna i landstinget vill inte att vårdvalet i Västerbotten ska bli ett vårdval värt namnet. Idag på landstingsstyrelsen var de fast beslutsamma att inte förändra vad primärvården, våra hälsocentralers uppdrag skulle omfatta. Alliansen i landstinget däremot vill att rehabiliteringen,sjukgymnasterna, inte borde ingå i primärvårdens uppdrag. Vi har väldigt många privata sjukgymnaster som därigenom misster sina avtal med landstinget. Vi får nu längre vårdköer och bara detta år så kommer 6 privata sjukgymnaster att tappa sina avtal och nästa år ytterligare 6 företag.

Nu tappar vi den kompetens som de besitter. Vi kanske tvingar dessa företagare att lägga ned sin verksamhet och de rödgröna tvingar många patienter som idag går hos dessa sjukgymnaster att nu öppna plånboken och betala mycket högre pris än idag. Är det verkligen vänsterpolitik att plånboken nu ska styra vilka som ska få del av den kompetens som bara dessa sjukgymnaster erbjuder.

De rödgröna ville idag inte heller att vi skulle tillföra mera resurser,pengar,  till primärvården inom ramen för vårdvalet. Och inte heller ville de att för de hälsocentraler som finns i de glesa delarna av länet, framför allt i inlandet, skulle få en högre rörlig ersättning. Det visar att med de rödgröna så befarar jag att många av våra hälsocentraler i inlandet får svårigheter att klara sin ekonomi. Förstår att de rödgröna är inne på att slå sönder att vi har hälsocentraler i alla länets kommuner. 

Vi tyckte också att vid nyetableringar så ska de som inte har gjort ett aktivt val så ska dessa listade patienter tillföras den hälsocentral som är närmast där de bor. Men det sa de rödgröna Nej till . Deras tanke är nog att vi ska på alla sätt begränsa att nya hälsocentraler växer fram. Det är vänsterpolitik som bara ser att offentligt styrda hälsocentraler ska finnas och att öka mångfalden av hälsocentraler ska på alla sätt förhindras.

Vi borde ha fått en ny majoritet i landstinget i höstens val så att vi fått en ny färdriktning och en modernare syn på välfärden och hur vi tillsammans kan utveckla vården för alla västerbottningar.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.