Vården i Västerbotten skärs ned

Vänsteralliansen i landstinget skär djupt i välfärden. Det kan man nu konstatera när vi idag får information i landstingsstyrelsen om hur socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet ska klara sparkravet för 2010. Alla verksamheter ska för 2010 minska kostnaderna med sammanlagt 113 mkr.  

Konsekvenserna av föreslagna åtgärder innebär en minskning av antalet landstingsanställda med cirka 120 tjänster. Specialiserad sjukhusvård (60-70 tjänster), Närsjukvården (23 tjänster), Diagnostik och medicinsk service (11 tjänster), Handikapp (10 tjänster) och Allmän service (9 tjänster).
Förändringar inom hälso- och sjukvården berör hela länet men största minskning av antalet vårdplatser sker på Norrlands universitetssjukhus i Umeå (Nus) där sammanlagt 36 vårdplatser försvinner. Vid Skellefteå lasarett minskas antalet vårdplatser med 4 st.
 
Från allians för Västerbotten, c, m, fp och kd, hade vi en helt annan budget och vi står inte bakom dessa nedskärningar. Istället för de osthyvelsmetod som socialdemokraterna och vänstern kör med så är vår uppfattning att det är bättre med tydliga prioriteringar och besparingar på områden som inte är direkt sjukvård. Men den trötta majoriteten kör med sin gamla och omoderna teknik och låter verksamheten själva hitta rationaliseringar och effektiviseringar. De som får lida av detta är västerbottningarna som redan står i vårdköerna och de som kommer att söka vård. Efter 30 år med socialdemokratisk styre i landstinget är det dags för byte av majoritet i höstens val.
Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Ingemar Lycksell

    Olle, ser att du är alert. Ibland lite för snabb, men vi får hoppas vi alla får gratulera Maud o co.
    Däremot väntar jag ännu på svar jag ställde den 8/12 på http://www.st.nu/opinion/debatt/1.1590066 och som fanns i förkortat skick den 11/12 på http://www.vk.se/Article.jsp?article=317757. Fler än du fick frågorna, men mitt hopp står till dig. Då jag inte fått ngt svar på en månad, gjorde jag själv en undersökning, som redovisades den 20 jan och finns på http://www.vk.se/Article.jsp?article=324991. Svara öppet, kort och koncist utan retoriska utsvävningar. Kan påverka mina slutsatser. Hjälp mig-det är snart val!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.