Regeringen får lösa regionfrågan

Idag har Norrstyrelsens arbetsutskott enligt ett pressmeddelande lagt förslag om att tills vidare lägga regionfrågan på is. Man ser ingen lösning för en enighet och ett förslag från alliansregeringen som gör det möjligt att starta 2011.

Man kan inte vänta sig något annat då vi inte än fått något besked från regeringen och efter att man läst kammarkollegiets yttrande. Klart att jag som förespråkar en Region Norrland känner mig besviken. Men jag är också realist.

Nu gäller det dock att vi ta tillvara all det arbete som arbetsgrupperna gjort i Norrstyrelsen. Fortsätter dialogen med medborgarna om betydelsen och nödvändigheten om en regionalisering. Och självklart fortsätter att diskutera inom den norra regionen vad vi kan göra tillsammans. Inom tex trafikområdet, kulturen och att vi fortsätter och intensifierar det arbete som vi redan har inom den högspecialiserade vården.

Ska också bli spännande och höra vad regeringen har för avsikter om regionaliseringen i Norrland den dagen, kanske i morgon, och hur de ser på forsättningen av regionaliseringsprocessen. Det kanske blir de som sätter gränserna för hur en region ska se ut. Inte vi från den reionala nivån eftersom våra tankar och förslag troligen spolas.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.