Sports Medicine igen

Åter är Sports medicine och tidigare idrottsmedicin föremål för debatt. I dagens VK kan man läsa en debattartikel om turerna  kring upphandlingen. Betydelsen att vi har denna kompetens i Umeå och att vi från landstinget öppnar upp för alternativa utförare av vård har jag i tidigare bloggar lyft. Likaså att vi vinner alla på att kunna föra en dialog där vi tillsammans hittar konstruktiva lösningar.

Det var också de motiv som låg bakom den kompletterande avtalet vi – Levi Bergström och jag- var överens om i träff med Sports medicine den 30 oktober. Avtalet gick ut på att landstinget och sports medicine tillsammans skulle klara ut hur remisserna till ortopeden skulle hanteras. Uppdraget ligger hos landstingsdirektören att komma fram till ett en hantering som båda parter känner sig nöjda med. Jag hoppas verkligen så blir fallet och att man inte fastnar i klåfingriga lösningar. Ingen vinner på det utan det gäller att vara praktisk och öppen för att vi kan göra rutiner kring remisserna enkla och hanterbara. Det viktiga är väl att de som söker vård får den bästa tänkbara behandlingen?

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. [email protected]

    Tråkigt att avundsjuka ska styra vården i Västerbotten. Likaså tråkigt att ni i Landstinget inte kan se att privatisering och tillåtelse av privata alternativ kan rädda den redan dåliga kvalitén på vården i Västerbotten. Ni gör allt för att behålla makten

    högre skatter och nedstängningar, sammanslagningar m.m. Är bara desperata försök att rädda sitt anseende och dölja faktumet att Sossarna tillsammans med dig har misslyckats.

    /A

  2. Olle Edblom ( c )

    Svar till A
    Vad i mitt inlägg om sports medicine kan du utläsa att jag är mot privatisering,för högre skatter och för neddragningar mm? Jag ingår i oppositionen och sitter inte och styr med (s). Tillsammans med övriga borgerliga partier har vi eget budgetalternativ . Vi är för alternativa utförare, nej till skattehöjningar, satsar på vården istället för övrig verksamhet i landstinget. Min avsikt är att möjliggöra fortsatt verksamhet för Sports medicine och fullfölja avtal som vi kommit överens om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.