Ipred-lagen och integritetsfrågor inför kommande val

Sitter och retar upp mig på Ipred-lagen igen, så här efter, för tillfället, fullbordat faktum. Ur personvalsperspektiv kommer det att vara många riksdagsledamöter som får svårt att motivera förnyat förtroende om ingenting händer fram tills dess och integritetsfrågorna landar så högt upp på dagordningen i nästa val som de borde.
Men redan Europaparlamentsvalet borde vara ett utmärkt tillfälle till omstart för de kandidater och partier som vill markera att de hört, förstått och delar kritiken mot det framväxande storebrorssamhället.

4 kommentarer

  1. Bertil Lundin

    Jo, men bortsett från MP & VP blir det svårt för sittande Riksdagspolitiker att hävda att de står för integritets och frihetsfrågor. De har ju trots allt röstat fram FRA & IPRED – och ingen kan hävda att de inte visste när det varit så mycket protester. Annars blir det väldigt mycket hyckleri, eller hur?

  2. Websnubben

    Om man ska lägga ”frihets hysterin” åt sidan en studn och fundera över vad FRA och IPRED EGENTLIGEN innebär så är det faktiskt inte speciellt farligt. Ditt regnummer på din bil finns registrerat och går att använda som bevisning, din adress finns registrerad, ditt mobilnummer finns registrerat, ditt personnummer likaså men just din internetadress ska vara skyddad, varför?
    Så länge du inte begår några brott så får du inget straff.

  3. Webbsnuben

    Bara den lilla detaljen att det inte är några myndigheter som beivrar din eventuella brottslighet, polis, åklagare osv…
    Utan privata intressen med enorma tillgångar till pengar att lägga på jurister i en eventuell civilrättegång. Inget jämbördigt förhållande där för en privatperson.

    Hurvida du begått något brott är ointressant, här räcker det med bara en misstanke om det.

  4. Websnubben våga vägra "hajp"

    Det räcker med en misstanke för att få ut namnet bakom ditt ip-nummer ja, (precis som man kan få namnet bakom ett registreringsnummer).
    Och som sagt, begår du inget brott kommer de inte försöka jaga dig.

    F.ö. är varken den svenska filmbranschen eller musikbranschen särskilt lukrativa branscher. Så några ”enorma tillgångar” är det inte fråga om.

    Den här lagen kommer att användas i ”skrämselsyfte” för att få vanliga svenssons att välja de många lagliga alternativen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.