Dag i Uppsala, tryckfrihet, skrivarpris

I går tillbringade jag en trevlig dag i Uppsala för småprat med kollegor från runt om i landet och framför allt för årsmöten med Liberal Press och Vänsterpressföreningen.

Vi fick under dagen bland annat höra en presentation av Upsala Nya Tidning (internmeddelande: de har flyttat in till centrala Uppsala, de har inte tidningshuset ute på ett industriområde, det har sin charm, påpekas enbart här…) och höra en mycket intressant debatt om tryckfriheten mellan justitiekanslern Göran Lambertz och chefredaktören på Riksdag & Departement Nils Funcke.

Och så delades det årliga Liberala Skrivarpriset ut. I år gick det, mycket välförtjänt, till Karin Rebas som via Liberala Nyhetsbyrån också brukar synas på VK:s ledarsida.

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Håller med om VK i stan. Var med på den tiden som frilansare, det var idealiskt där, precis som när Radio Västerbotten var i Tullkammaren och VF mitt emot Folkets Hus. Både för medarbetare, politiker, experter och allmänheten.

    Så därför en nytänkande idé: Ett Mediahus högst upp i kulturhus på Nanna! Eller kanske Mediahuset kan behöva alla våningarna.

    En inne/utgård för syre och avkoppling samt kanske ett spa och ett gym i bottenvåningen som alla kan nyttja (men inte äventyrsbad, det passar på Nydala och 50:an vid IKSU). Parkering i källarplan och p-garaget kan slippas.

    Visioner redan nu och det kan blir ett dragplåster i kampen om att bli kulturhuvudstad. Och något som kan förverkligas utan politisk inblandning? Gäller bara att mediafolket kan samarbeta om denna Mediahus-vision.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.