Umeå otrendigare än Borås

Umeå klättrar i Agent25:s trendliga kunde vi läsa i gårdagens tidning, och Västerbottens kändisar på olika områden tar för sig av mediauppmärksamheten.

Och att Umeå duger långt i konkurrensen med vilken stad som helst av liknande eller något större storlek håller nog de flesta av oss med om som bott i flera.

Betydelsen av att förekomma högt uppe på sådana positiva, om än alldeles väldigt oprecisa, listor ska faktiskt inte underskattas, hur ytligt det än kan verka. Det skapar sus och rykte som kan omsättas i dragningskraft om det finns substans bakom snacket.

Men lite bekymrad blir jag när jag studerar listan över trendigaste städer närmare. Umeå ligger på femte plats. På platserna 1-4 ligger: Malmö, Borås, Helsingborg och Jönköping.

Jag tar det igen: Malmö, Borås, Helsingborg och Jönköping. Inte för att jag har något emot dessa städer, men jag kan inte påstå att de framstått som trendsättare det senaste året. Jag måste helt klart ha missat något som kan förklara hur Umeå kunde ta stryk av exempelvis Borås och Jönköping.

Säkert kan någon med bättre trendnäsa än mig att berätta vad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.