Låg kännedom om folkomröstningen

Att många länsbor, framförallt ume- och skellefteåbor, inte kände till att det är en folkomröstning om vården i länet den 8 september då Västerbottensnytts journalist frågade är inte så överraskande. Tyvärr blev det rätt tydligt under Noliaveckan då jag samtalade med förbipasserande. Däremot så när frågan kom på tal var det många som uppmärksammat själva sakfrågan om hur socialdemokraterna ersatt ambulans med en akutbil och försämrat sjukvården i länet. Nu hoppas jag att då röstkorten kommer till hushållen här i början av nästa vecka samt den allt mer eskalerande folkomröstningsdebatten så kommer det resultera i en ökad medvetenhet.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Neo

    Kostnaderna för denna absurda folkomröstning är mer än vad som kunnat sparas in genom de nu aktuella neddragningarna i inlandet under flera år! Omröstningen är oärlig eftersom den inte informerar vilka som alternativt kommer drabbas av besparingarna för att eventuellt inte bara ersätta aktuella besparingar i inlandet men även ytterligare de besparingar som nu krävs för att betala för denna folkomröstning!

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej Neo! Det bästa hade varit om Socialdemokraterna hade backat och lyssnat på den kritik som fanns till deras nedmontering av vården i länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.