Landstingsfullmäktige i Västerbotten är kvinnotätast

Enligt Valmyndighetens jämförelse mellan landstingen i Sverige avseende ålder och kön så är Västerbottens läns landstings fullmäktige där det finns flest kvinnor. Hela 56 procent är kvinnor av ledamöterna. En stor del av förklaringen är att allt fler av partierna har börjat med varvade listor så även Moderaterna. Moderaterna i landstinget i Västerbotten var det första gången på 100 år som vi gick till val på varvade listor.

 
Jämfört med förra mandatperioden så är det betydligt fler yngre ledamöter i fullmäktige. Förr var det nästan ingen undre 30 år nu finns det ett flertal. Det känns viktigt att det finns en bred ålderspridning också bland fullmäktiges ledamöter.
 

2 kommentarer

  1. Bm

    Att landstinget gynnar kvinnorna i vården är ju nu odiskutabelt. Att då dessa ledamöter så tydligt bara agerar för ännu större fördelar för kvinnor är bedrövligt. Vi ser ju hur de borliga kvinnliga ledamöterna (främst) bara agerar för bättre vård åt kvinnor tex Nordmark och Nordvall. Kvinnor ska ha gratis mammografi, gratis livmoderhalskontroller, gratis p.piller mm.mm Män som inte ens får någon kontroll av cancer borde rimligen få det innan andra grupper ska ha sin gratis tex.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Det är inte riktigt så att jämföra män och kvinnors hälsa och sjukdomar. Det viktigaste är att vi måste använda våra samhällsresurser till vad som ger störst samhällseffekt. Ett sådant exempel är just mammografi som minskar dödligheten i bröstcancer avsevärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.