Bondens egen Marknad.
I dag har jag varit på Bondens egen Marknad och inhandlat en massa nyttigheter.
Mangold, broccoli, orange och gula morötter, rödbetor, en kålrabbi och persilja. Mycket grönt fullspäckat av antioxidanter.
Allt är förstås ekologiskt odlat.
Alla orange morötter såg ut så här:
De hamnar direkt i min ’naughty file’.
Jag köpte också två bröd från Hagabröd, ett dinkelbröd och ett fruktbröd med fikon och russin.
Och en burk Olofsforshonung.
Jag läste alldeles fel på burken och bad att få en burk ‘skogshonung’. Försäljaren såg lite konfunderad ut, men jag pekade så tydligt att han förstod. Honungen kommer från hallon, lingon och vitklöver och smakar mycket fräscht.
Nu har jag förvällt mangolden, ångkokat broccolin och hackat persiljan och snart åker allt in i frysen.
De vackert röda och gula stjälkarna på mangolden kan man också använda.
De röda smakar svagt rödbeta, men hade en bitter bismak, så jag låter dem bli biogas.
I morgon ska jag laga ugnsstekt lax, med ugnsrostade grönsaker. Har också lust att göra en vegetarisk paj på broccoli, mangold och morötter.
Dagens känsla är tacksamhet.
Gracias a la Vida (Jag vill tacka livet…) med Violeta Parra:
Ha en skön lördag <3
Senaste kommentarerna