Marja

Den långa resan.

Till slut kom jag hem.

Jajamen, tåget tog mig hem till Umeå. I Sundsvall fick vi gå över till ett nytt tåg som kunde köra i normalfart. Då var vi över en timme försenade och den förseningen gick inte att köra in. Dessutom var vi ett lågprioriterat tåg, d.v.s. vi fick stanna flera gånger och vänta på tåg som skulle åka åt andra hållet.

Resan med det nya tåget var avsevärt behagligare… det första kändes som att åka på en sådan där ’tvättbrädeväg’. Jag måste säga att tågvärdinnan verkligen gjorde det bästa av situationen. Vi fick fortlöpande information och hon ordnade så att de som missade sina anknytningar ändå skulle komma fram… i Umeå väntade taxibilar på stationen för att åka till Robertsfors och Luleå med passagerare som missat sista bussen. Mig gick det absolut ingen nöd på. Jag hade mackor, frukt och nötter med mig och surfplatta, bok och korsord att sysselsätta mig med. Jag slumrade till och med till en stund. Bredvid mig satt en söt tjej som inte var så pratsam, men ändå så där mysig att sitta med.

Ja, nu har jag varit med om försenad tunnelbana, försenat tåg och av någon anledning försenat Visakort. Jag var så säker på att det skulle ligga och vänta på mig när jag kom hem, men icke! Hur länge ska det ta? Jag anmälde det gamla stulet den 3 augusti och då fick jag veta att de skulle skicka ett nytt med detsamma. Suck! Jag blev faktiskt besviken och tänk om det också blivit stulet på posten? I morgon måste jag ju kolla upp det, för nu har jag inga pengar kvar. Det får bli ’varma koppen’ i helgen. Eller en fight med Nordea här i Umeå.

För övrig kändes det skönt att komma hem.

God natt mina vänner!

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Nog har du varit med om mycket på ditt senaste Stockholmsäventyr! Det har varit roligt att läsa om, även om inte alla händelser i sig har varit så roliga. Hoppas du snart får ditt Visakort och en lugn hemmavistelse nu 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      (Det är något som inte fungerar på vk-bloggen, så jag måste kommentera som min egen gäst.)
      Ja, de senaste tre veckorna har gett mig många nya erfarenheter… och det fortsätter…
      Kram Sandra!

  2. Ditte

    Välkommen hem! Skönt att du kom hem till sist. Och varför ska saker och ting vaar enkla?
    Hoppas nu att ditt visakort snarast levereras. En fight med Nordea kan du kanske ta. De var ju inte direkt så serviceinriktade när du skulle ta ut pengar i Stockholm. Men en ska orka också, men ilskan kan ge oanade krafter.
    Hoppas nu att allt ordnar sig utan alltför mycket stök. Det har varit tillräckligt.
    Kram!

  3. Inga-Britt Gustavsson

    Välkommen hem !! Som jag skrivit tidigare … Jag beundrar din gnista , Marja . Och ditt sätt att alltid ta dig fram . Hoppas det löser sig snart med dina kort .
    Gå till banken och läxa upp dom om dom inte kan hjälpa dig !
    Det är bara din rättighet !

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Inga-Britt! Jag behövde inte läxa upp någon, utan fick ypperlig service på banken i dag. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.