Marja

Den långa resan.

I’m back!

The bitch is back! Stackars lilla Konsum här på hörnet, de tycker nog jag är en besvärlig människa. Jag kollar alltid mina kvitton och när jag var här i början på sommaren råkade jag ut för felaktiga priser i kassan flera gånger. Alla gånger var det till min nackdel.

Förra veckan skulle jag köpa glass och upptäckte att Sia hade lanserat en vaniljglass med mindre socker,  delvis sötad med Stevia.  Priset såg ut att vara det samma som deras vanliga glass, men jag blev misstänksam, eftersom jag vet att Steviasötad glass brukar vara dyrare. Javisst, den kostade dubbelt så mycket som den vanliga. Jag tyckte att de skulle sätta ut det priset, så att man inte blir vilseledd som kund.

I dag, en vecka senare, skulle jag köpa glass igen. Tror ni de hade satt ut det dyrare priset? Nej, det såg ut som båda glassorterna kostade lika mycket. Sånt gillar jag inte! Jag sa till en tjej på skarpen att de lurar kunderna OCH att jag påpekat det för en vecka sedan. Hur svårt är det att sätta ut rätt pris?  Hon såg nästan lite rädd ut… oh yes, the bitch is back.

Tidigare hade jag varit och handlat på mitt favoritställe, Hötorgshallen och den lilla finska boden.  Före jul brukar det vara riktigt kul att handla där. I dag blev det inte så mycket… några piroger, lite svampsallad, som de förstört med saltgurka, och så chokladgodiset Tupla till flickorna.

Ha en mysig fredagskväll!

 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Men det är riktigt, man måste ju tala om att det är fel, annars blir det ingen ändring. Och i detta fall, om jag hade varit kassörska, så hade du fått köpa glassen till det billigare priset, och sedan hade jag skyndsamt ändrat 😀 //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det var precis vad som hände i dag. ☺ De hade inte ändrat priset än heller och då sa jag att jag tyckte att jag skulle få köpa den för det vanliga priset. Och det fick jag.☺
      Ha en skön helg! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.