Marja

Den långa resan.

Ovanlig euroslant.

adjojulen2

Adjö mina fina hjärtan, nu får ni krypa ner i lådan och vila till nästa jul.

Det var inte så mycket att plocka undan, eftersom jag inte haft någon julgran framme. Adventsstaken får stå kvar i hörnfönstret några dagar till, annars blir det för mörkt. Lite tomt blev det i köksfönstret och plötsligt kan jag inte komma på vad jag brukar ha där, förutom blomkrukorna då.

Nu blir det vardag och jag ska eventuellt börja på ett nytt projekt. I morgon ska jag fara på studiebesök och kolla om det är något för mig.

Jag bytte handväska när jag for till Luleå och hittade något som jag hade glömt i innerfickan på den andra väskan. En speciell 2 euroslant. Baksidan på euroslantarna kan ju se olika ut och den här har en ingraverad bild på Tove Jansson. Hon skulle ju ha fyllt 100 år i fjol.

euro

euro2

 

Av en slump såg jag att det var något speciellt med denna slant och sparade den förstås. Efter det har jag kollat baksidan på alla euron och 2 euron. Ganska kul att ha en sådan slant.

Nu är det nollgradigt ute igen och det regnar blötsnö. Ingen ordning på väderleken. Inomhus är det kallt och dragigt, för termostaten på elementen blir alldeles förvirrade.

Ha en skön tisdagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Här i barndomshemmet försökte pappa slänga ut julgranen igår på trettondagen, men jag förbjöd det och menar att julen ska vara kvar till tjugondag knut. Jag vill fortsätta leva i vår ombonade, julröda, vitblänkande och ljusbelysta bubbla ända tills jag beger mig tillbaka till studiestaden 🙂 Där ska jag smätta upp lite julbelysning (!), eftersom den aboensiska vintern blir alldeles för mörk och lång annars.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Förr var det också viktigt för mig att vänta till tjugondag knut, men nu var jag less. Det blev mycket mörkare utan julstjärnorna… men jag har en ljusslinga kvar. 🙂 Kram! 🙂

  2. Ditte

    Det låter roligt med ett nytt projekt. Hoppas du berättar mer senare…
    Vilken lycka att hitta detta euromynt med Tove Jansson på. Och extra speciellt när hon i är skulle ha fyllt 100 år. Skall genast titta på våra euromynt.
    Slask här också och blötsnö som faller….
    Piggar upp mig med matlagning.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag kommer att berätta. 🙂 Jag blev så lycklig för euromyntet och kommer förstås att spara det som en ’kuriositet’. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.