Marja

Den långa resan.

Erfarenhet

Jag har inte delat med mig av Paulo Coelhos visdomsord på två månader. Jag fick en kommentar, inte här på bloggen utan i irl, som gjorde mig lite fundersam.

Nu har jag kommit över det där och vill presentera november månads ord, som är Erfarenhet.

erfarenhet

erfarenhet2

Man får nya erfarenheter varje dag. Det gäller att ta vara på dem och lära sig något av dem. Det behöver inte vara stora äventyr och man behöver absolut ingen ’bucket-list’ med saker man vill vara med om för att utvecklas genom sina erfarenheter. Du behöver bara gå genom livet med ett öppet sinne.

Många erfarenheter är tunga och dem får man ta för vad de är. Andra är sköna och njutningsfulla, dem vill man bevara för att minnas vid senare tillfällen. Alla erfarenheter lär oss något om oss själva och gör det lättare för oss att förstå andra. Men vi måste komma ihåg att erfarenheterna är personliga och upplevs olika av alla.

Paulo Coelho uttrycker det i boken ’Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät’ så här:

”Vi får aldrig sätta oss till doms över andra människors liv, för var och en känner bara sin egen smärta och sina egna försakelser. Det är en sak att tycka att man befinner sig på rätt väg och en annan att tro att det är den enda vägen.”

Min viktigaste erfarenhet i dag är helt enkelt att det kan vara bra att prova nya vägar ibland. Jag vek av den knaggliga cykelvägen och gick upp i skogen på en ny stig. Det var lite kusligt och ensamt, men spännande.

nyavagar

nyavagar2

nyavagar3

Ha en skön söndagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Caanita

    Gå inte ensam i skogen, om du vill prova nya vägar, välj sådana som går där det finns folk. Var rädd om dig!

  2. Spanaren

    Bara älskar denna mans böcker! Läser att han har kommit ut med en ny bok *vill ha*
    Den visdomsbok som du har … har inte jag men jag har andra böcker av honom/ kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Den boken jag brukar citera ur är hans kalender. Köper den varje år och brukar dela med mig av månadens ord. 🙂 Jag har också läst de flesta av hans böcker. 🙂 Kram!

  3. Ditte

    Jag är väldigt förtjust i Coelho och hans tänkvärda ord på vägen. Erfarenheter har vi med oss och skaffat oss många under vår väg genom livet. Och visst har de påverkat oss. På gott och ont men vi bör dem med oss. Ett öppet sinne tar oss vidare och nya erfarenheter läggs till. Att prova nya vägar och stigar tror jag på. Det är lätt att fastna. Kramar och tankar till dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.