Marja

Den långa resan.

Dagens vedermödor.

I dag har jag varit olovligt klantig. Det lilla locket till vattenbehållaren på ångstrykjärnet lossnade från sitt fäste och när jag skulle klämma tillbaka det tog jag tag i den heta stryksulan med hela vänster hand. Jag skulle ju bara hålla emot. Jag fick avbryta strykandet och satt sedan med handen i en bunke kallt vatten en god stund. Tre fingrar har brännmärken efter strykjärnskanten, de värker lite, men skadan är knappast djup.

Sen skulle jag fara och klippa mig hos Anders. Jag hade gott om tid, så jag åkte en hållplats för långt för att få en promenad i den friska luften. När jag började gå kom jag på att jag ju inte ska gå så mycket. Det är en sak att tassa omkring här hemma eller masa sig till busshållplatsen eller tvättstugan, men att ta ut stegen är fortfarande förenat med viss smärta. Foten roterar inåt och jag går mera på ytterkanten.

Men jag blev fin i håret och upplivad av Anders prat. Han påminde mig om den gamla konsten att lägga kålblad på sår som inte vill läka… och så påstod han att han kunde känna att det skulle komma lite s.n.ö. Vi får väl se.

Med hjärnan full av må-bra-hormoner (den bästa smärtlindringen) gick jag sedan i rask takt hela vägen in till centrum. På ICA bestämde jag att jag var värd lite fredagsmys, ett paket svenska jordgubbar.

Handen värker, fotleden värker… jag är jättenöjd med håret och jordgubbarna är söta och goda. Plus minus noll, med andra ord.

Dagens höstbild:

Ha en mysig fredagskväll <3