Marja

Den långa resan.

Blixtar och dunder…

marjabloggar

Det verkar som att Vk gillar min blogg. 🙂

Det har mullrat hotfullt hela morgonen och himlen har sänkt sig lägre och lägre ner. Nu kom regnet och det blixtrar och dundrar. Jag har varit ute på balkongen i nattlinnet och ställt blommorna lite längre in.

I morse vaknade jag tidigt och kunde inte somna om. Fullmåne och åska i antågande är ingen bra kombination för mig. I går var jag trött och ohågsen hela dagen och orkade inte ens fara ut. Däremot pulade jag på nästan maniskt här hemma. Jag öppnade balkongdörren, så  jag kom åt att tvätta fönstret på alla sidor och fick ta till rödsprit i vattnet för att få det bra. Sen städade jag i mina garderober, vek allt fint och la en hög till myrorna och en hög som jag ska kasta. Hur nöjd är man inte när man gjort det? På eftermiddagen bokade jag tvättstugan och det behövdes, för jag klantade till det riktigt ordentligt. Blöt jord över hela mattan. Den hamnade bredvid plastpåsen.

klantigt

Det sägs att man inte kan döda en garderobsblomma, men den här är inte den första jag tar kål på. Antagligen vattnar jag för mycket. Men jag fick en anledning att både tvätta mattan och att byta påse i dammsugaren.

Regnet öser ner och det mullrar fortfarande. Jag har balkongdörren på glänt och det doftar friskt och genast känns det lättare i kroppen. På en balkong i grannhuset sitter en man och en kvinna på var sin sida om bordet och samtalar, till synes helt obekymrade om ösregnet och åskan.

När det klarnar ska jag fara ut på en cykeltur.

Ha en skön måndag <3

4 kommentarer

  1. Freja

    Åska och fullmåne, ingen bra kombo för mig heller… Men här har inte åskan blomstrat än, det är tryckande väder, så huvudvärken ligger tung…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Åh, så jobbigt… så var det här i går. Nu är det lite bättre, men fortfarande är det så där klibbigt, fuktigt. Vi får hoppas på friskare väder i morgon. 🙂

  2. Ditte

    Vad roligt att V.K också uppskattar din blogg! Jag gör det också, väldigt mycket.
    Kanske blir det nu lite friskare luft om det åskat och regnat klart. Hoppas! Bra jobbat med att ordna allt på en och samma dag. Men å andra sidan så är det gjort nu och du kan ägna dig åt annat.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, nu kommer ju Johanna och Ronja i övermorgon, så då får jag verkligen annat att tänka på. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.