Marja

Den långa resan.

På fotosafari.

sommarbukett

Jag plockade en liten sommarbukett till er, mina fina läsare, när jag var nere vid sjön nu i kväll. Ser ni att det finns ett par förgät-mig-ej där till vänster. Jag hade små vita rosor och förgät-mig-ej i min brudbukett. Det skulle ju vara finska färger.

De här växte nästan nere vid vattnet och jag var tvungen att hasa nerför en brant för att kunna plocka dem. En liten kille på 2-3 år kom förbi, stannade upp och sa: ”Man kan lamla ner i havet”. ”Ja”, sa jag, ”du får nog stå där uppe och vara min livvakt”. Hans mamma kom och ropade på honom och han ropade tillbaka: ”Jag är vivvakt”. Sötnosen! Jag fick förklara för hans mamma vad det handlade om. 

Sen gick jag omkring och hukade och fotograferade blommor på nära håll. Då stannade en man upp och frågade om jag tappat något. Det var omtänksamma människor ute i kväll.

Nej, inte tappat något, men jag hittade en blomma som jag inte sett sedan skoltiden, då jag samlade växter i ett herbarium på sommarloven. En ängsglim. Så fin.

angsglim

angsglim2

Jag har varit ute och cyklat i två omgångar i dag för att leta efter dagsfärska motiv till morgondagens Fototriss. Jag har knäppt över 100 bilder. Vädret har varit underbart och jag har klarat solen bra. Tror jag i alla fall.

Jag hittade också en så fin gul lupin.

gullupin

Klockan är snart 22.00 och solen sjunker ner som ett stort gult klot bakom skogens träd.

Ha en skön söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. paula i pörtet

    Tack för blomnamnet, ängsglim, så vackert…och svårt att komma ihåg.
    Jag har nämligen funderat några dagar då jag settt den längs min väg.
    Trevligt när folk är på gott humör och hjälpsamma, hoppas det fortsätter likadant den kommande veckan. Det kanske kan bero på sommaren och värmen att vi nordbor tinar opp…
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, visst är det ett fint namn. Jag kollade upp det i min gamla ’Floran i färg’ bok.
      Jag tror också att värmen gör folk glada och avslappnade. Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.