Marja

Den långa resan.

Måndag

tulpanernaimorse

Tulpanerna lyste i kapp med solen i morse och termometern visade  7 plusgrader ute. Ingen dålig måndag att vakna till. Ny vecka och nya tag, förhoppningsvis utan alltför mycket hosta och snor.

Fast själva uppvaknandet var mer abrupt. Telefonen ringde och väckte mig och jag fick störta upp och svara innan jag riktigt hann vakna. Det var distriktssköterskan som underade om jag kunde komma och mäta mitt blodtryck om en halvtimme. Hon hade fått ett återbud.

Jag har ju skrutit över att e-tjänsten minavardkontakter har fungerat så bra på min vårdcentral, men nu hade jag väntat i 3 veckor på svar från henne, så av den anledningen var jag inte så imponerad över att hon ringde. I synnerhet som jag skrivit i mitt meddelande att jag inte mår bra av den nya medicinen.

I morgon kväll lovade jag komma och mäta blodtrycket. När jag vaknat till på riktigt, insåg jag att jag skulle missa mötet med HSB… samt att jag skulle få göra två resor till vårdcentralen samma dag, eftersom jag ska till sjukgymnasten på dagen. Jag o.r.k.a.r inte ändra tiden, så det får bli så.

I går träffade jag min tjejgrupp på Mariehem och det var trevligt som vanligt. Vi blev bjudna på indisk linssoppa och hembakt bröd. Länge sedan jag åt röd linssoppa, det var så gott. Till kaffet fick vi fruktsallad med crème fraiche smaksatt med blåbärssirap. Mums.

I dag tog jag på mig en tunnare parkas och lättare promenadskor. Jag var så less på de där skorna i höstas, men nu kändes de som nya igen. Vilken tur att vi har olika årstider, så kläder och skor hinner vila från oss.

Det blåser friska vindar ute och kvällshimlen stod i brand en kort stund.

kvallshimlen

Ha en skön måndagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Att vakna abrupt en måndag morgon är ju inte det man helst vill. Och att behöva störta iväg för att mäta blodtrycket kan aldrig vara bra. Stor risk att det blir högt!
    Trevligt med en tjejgruppsträff! Dessutom lite gott att äta, ännu trevligare.
    Och visst är det skönt att våren gör sig påmind. Väldigt vacker bild, våren känns påtaglig i den.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag får väl lite skylla mig själv för att jag sover så länge på morgnarna. 🙂 Men mer än en halv timme behöver jag för att ta mig till vårdcentralen… måste byta buss på vägen sen jag flyttade.
    Ja, det är så skönt med lite varmare väder, fast det blåser ganska kraftigt här. Kramar.

  3. paula i pörtet

    Hej! Jag hinner inte riktigt med i vårsvängen. Bara för ett par dagar sedan hade jag lågskor för första gången o idag upptäckte jag att vinterjackan var alldeles för varm. Kan detta verkligen hålla? Såg att grannen sett tussilago idag, mycket tidigare än vad brukligt är.
    Men nu är det som det är, bara jag som hade önskat en vintermånad till med sjöisar starka nog att gå på och ljuvliga snötäckta gärden.
    Har påbörjat min flytt lite smått, på lördag går själva flyttlasset, då har vi bokat släp och flytthjälp. Livet tar sig nya vägar, vet i allafall att jag kommer att trivas, har bott i de husen tidigare för många år sedan och så får känslorna komma ikapp så småningom.
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      I går var det varmt, men i dag blåste det kallt, så jag tog på mig täckjackan igen. Det blir nog lite ostadigt en tid framöver.
      Hoppas det går bra med din flytt… förstår att det är tungt på alla sätt för dig. Hoppas du får all den hjälp du behöver. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.