Marja

Den långa resan.

Vilken möda för syns skull.

Tankspriddheten fortsätter. I går när jag satt och pratade i telefon med min dotter, började jag fundera var min mobil var. Medan jag pratade letade jag på soffbordet och i soffan och beklagade mig över att jag inte längre hade någon hemtelefon, så jag kunde ringa till mobilen och höra var den fanns.
Ja, ni har väl redan räknat ut att jag satt och pratade i mobilen. Vi fick oss ett gott skratt och ännu mera skrattade vi när jag berättade att jag hade satt mina uteglasögon ovanpå mina vanliga glasögon när jag skulle gå ut.

I dag har jag varit hos optikern och kollat synen för nya glasögon. Det brukar vara nästan lika jobbigt som att gå till tandläkaren. Jag var alldeles svettig och yr när vi var färdiga. Jag är nog inte den allra lättaste kunden, för jag är väldigt noga med att det ska bli ‘rätt’. Jag måste ju ha en ruta med prismaglas för närseende och den limmas i Tyskland, eller i Danmark. De två senaste gångerna har de fått göra om glasen, för det har inte blivit bra. Ena gången hade optikern räknat fel och senast hade hon gett mig för starka närglas.
I dag träffade jag en ny optiker, som inte verkade ha gjort sådana här glasögon förut, så jag fick förklara hur jag ville ha dem. Jag tror vi kom överens till slut och blir det inte bra, så får de göra om dem tills jag är nöjd.

Synoptik har just nu ett erbjudande om slipade solglasögon på köpet när man köper glasögon och jag försökte få nya dataglasögon i stället på köpet. Jag brukar köra med att jag är trogen kund och jag har faktiskt varit kund hos Synoptik (f.d. Optikergruppen) i 30 år och alltid köpt dubbla glasögon (och dyra glasögon) och nu kommer jag ju dessutom att behöva ett tredje par: dataglasögon. Ha, haa, jag lyckades nästan. Jag måste betala en del, eftersom det blir prismaglas i stället för solglas.

Nu är det värsta kvar. Val av bågar. Jag fick god hjälp och det fanns många fina bågar, men det verkar vara inne med ‘bling‘, ex strass, på skalmarna. Det är ju inte riktigt min stil. Till dataglasögonen hittade jag ett par billiga bågar och sen tog jag hem tre bågar á 2000,- att fundera över till i morgon. Jag brukar inte vilja ha smakråd, så jag har fotat mig själv och tittat på korten med ett kritiskt öga. Jag tror jag har bestämt mig. Jag fattar bara inte varför bågarna ska vara så dyra. Å andra sidan ska jag ju ha glasögonen på näsan varje dag i några år framöver, så jag vill gärna att de ska vara snygga och passa min stil. Dessutom har jag upptäckt att det är svårare att hitta klädsamma bågar till ett äldre ansikte än ett yngre.

När jag kom hem var jag så utmattad att jag var tvungen att sova en stund på soffan. Sen tänkte jag fara ut och cykla, men då regnade det. Parasollfoten, som jag fyllde med vatten i går, läcker. En liten rännil har runnit ner på uteterassen under mig. Hmm… hoppas de dropparna blandas med det regnblöta.

Nu ska jag boka flygbiljetter till Stockholm.

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

3 kommentarer

  1. Larisa Karlsson

    Kära vän!

    Jag skrattat gått vid flera tillfälle när jag läste igenom..
    Du ska veta att du är alltid fin!!
    Ska vi ta lunch på fredag??

    Bästa hälsningar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.