Marja

Den långa resan.

VASAPLAN Nr 12, 2012.

Vasaplan, tidningen till stöd för utsatta människor i Umeå, har kommit ut med sitt 12:e nummer för en tid sedan.



 

Temat för detta nummer är tillit. Ingela Lundberg, ny chefredaktör, skriver i sin ledare om att våga lita på livet och på människor. Vad händer, när de människor man litar allra mest på i hela världen, sviker? Vem finns där då?

I tidningen möter vi bl.a. Cecilia, som blev sviken av sina föräldrar som barn. Hon blev ett s.k. maskrosbarn och i dag arbetar hon som socionom. Alla är inte lika starka som hon och då är det lätt att hamna utanför och i missbruk.  

På omslaget ser vi den unga sångerskan Emilia Österberg, som just kommit ut med sin första platta. Hon kommer från en musikalisk familj, men pappan dog när Emilia var bara 4 år. Pappan finns dock med hela tiden i hennes musik och har gett henne kraft att ta sig själv på allvar och satsa på sin dröm. 

Här sjunger hon ’Englandslåten’.

 ”Vi grät när vi kysste varann
Ibland räcker det inte med
att man älskar varann
Och vi visste att det inte
skulle leda nånstans
Så jag lämna Sverige och
drog till England”


Jag lägger också ut hennes mest polulära visa. Om ni har svårt för svordomar och runda ord ska ni hoppa över den, men jag tycker att den är ganska rolig.


 

Själv tänker jag på begreppet ’tillit’ och kommer fram till att det viktigaste är att känna tillit till sig själv. Att lita på sin magkänsla och sitt eget förnuft, den kombinationen tror jag är bra. Känner man tillit till sig själv och sin egen förmåga, är det lättare att lita på andra människor. Är man osäker på sig själv blir man misstänksam gentemot andra.

Mitt ord/motto för oktober månad blir ’tillit’. 

Ha en skön söndagskväll <3

 

  

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Larisa Karlsson (2012-10-08 18:58)
    För mig är tillit något mer än intuition, något som byggs upp under en lång tid. Intuition är mera som det jag kallar för ’magkänsla’.
    Trevligt att ses i dag! Kram

  2. Larisa Karlsson

    Marja, DU har helt RÄTT!!
    Jag har sovit på saker och ångrat mig för min spontan kommentar..
    Lev väl! Må gott!
    /Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.