Marja

Den långa resan.

Ah…ah…atschoo!

I morse vaknade jag och kände att nu har björkarna slagit ut. Ögonen och bihålorna var igensvullna. Nässpray, ögondroppar och en antihistamintablett hjälpte en aning. Det är dyrt med allergi. Alla mediciner kostar mycket och det brukar inte räcka med en omgång per säsong. Det enda jag får utskrivet på recept är Bricanyl mot luftrören. Den behöver jag sen när Gråbon blommar.

I dag hade vi lunchmöte med styrelsen. Vi var på Gandhi och åt deras goda indiska lunchbuffé. Efter maten började jag toknysa och snörvla… till slut fick jag gå på toaletten och snyta mig ordentligt. Det var kanske någon stark krydda i maten i kombination med allt det andra.
Björkarna i Rådhusparken hade slagit ut och var så vackert ljusgröna. Jag försökte ta kort, men misslyckades totalt att fånga det skira, som blev något helt annat i motljuset. När jag fortfarande arbetade och satt i gamla bibliotekshuset, fick vi bevittna hur alla björkar längs esplanaden höggs ner. De var gamla, sas det och så planterade man små rangliga träd i stället. Vi tyckte att det var så hemskt och såg så fult ut, men nu har de nya björkarna redan vuxit sig stora och vackra.

Nu har jag packat och tar tåget i morgon bitti till Stockholm. Jag har surfplattan med mig, så jag kommer att blogga som vanligt.

Dagens akvarellutmaning var ’skyline’ och många har målat silhuetter av städer. Jag tänkte lite annorlunda.
skyline

Jag har ju målat lite i förväg så jag kan visa ett par kommande teman. Ett är filmcitat och jag valde ’Play it again, Sam’ från Casablanca och här fick jag faktiskt med en detalj i Casablancas ’skyline’.

casablanca

I övermorgon skall vi visa ’balans’. Jag tror det menas balans i disposition och färger. Jag ville balansera stenar och rev ut dem i tidningspapper för att få lite spännande struktur.

balans

Resten visar jag när jag kommer hem.

Ha en lugn måndagsnatt <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Väldigt trist med din allregi och den tär ju på både kropp, själ och ekonomi.
    Trevligt att bli bjuden på indisk lunchbuffé, men jag vet att viss kryddning där även kan ge mig en lite allregisk reaktion trots att jag inte alls är allerigisk i vanliga fall.
    Vad trevligt med besök Stockholm, men synd att jag redan har åkt.

    Så bra du löst uppgifterna i akvarellmålningen. Jag är imponerad av din fantasi.
    Extra mycket gillade jag ”Play it again Sam” och skylinen där var så läcker.
    Stor kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Precis när björkanas löv spricker är det som värst. Det var nog bra att åka från Umeå, för det känns bättre i dag.
    Casablancas skyline är autentisk…jag googlade. 🙂
    Verkligen synd att vi inte träffas nu, men vi tar det i juli i stället.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.