Marja

Den långa resan.

Theramed…

Min senaste inredningsdetalj är ett Theramed-Band.

Det ingår i ett litet träningsprogram för nacke, axlar och rygg som jag ska genomföra varje dag.

 

Hos sjukgymnasten i går konstaterade vi att musklerna på höger sida av huvud och nacke smärtar och är stela eller krampar. Detta är inget nytt för mig, men som jag upplever det blev allt så mycket värre när jag låg och spände mig i tandläkarstolen. Den första behandlingssessionen tog ju nästan två timmar.
Jag bad om en röntgen och sjukgymnasten skulle prata med min läkare. Få se vad som händer. Nu ska jag träna lite varje dag och så har jag ett återbesök om två veckor.  Det är bara att konstatera att det inte längre går att tänka ’…äsch det där går över’, för med åldern tar det allt längre tid för det där att ’gå över’ om det ens gör det någon gång. Kroppen tål inte längre att hanteras hur som helst.

 

I dag har det varit en riktigt långsam dag igen. Det har regnat hela dagen och jag har bara varit ute en sväng med soporna. Längtar efter en kvällspromenad ner till sjön och skogen där blåbärsriset doftar så starkt redan.

 

 

Ha en skön torsdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så trist att du skall ha så ont. Men banden kanske kan hjälpa till på vägen mot bättring. Säkert viktigt att stärka muskulaturen.
    Ta det försiktigt och en röntgen borde kunna utesluta vissa skador…
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-05-09 22:10)
    Ja, träning och stretching kommer nog att hjälpa. Jag bad om en röntgen för att jag har en liten kotförskjutning och misstänker att det har blivit artros där med. Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.