Marja

Den långa resan.

Ingen Gevalia.

huset

Här är vårt lilla hus med 15 lägenheter. Min är på andra sidan, in mot skogen. I puckeln högst uppe finns ventilationen och våra förråd där det hade kommit in vatten.

Den här dagen har varit helt galen, vilken tur att jag inte hade något inbokat. Redan kl 07.20 ringde en kille om läckan och ville komma med detsamma. Jag hade bara sovit två timmar, men var ju tvungen att masa mig upp och möta honom. Det blev en aning förvirrat , eftersom jag trodde att han kom från HSB, men sen visade det sig att han kom från en plåtfirma… ha,haa… jag lyckades förvirra både honom och mig själv, men till slut kom vi överens. Han ville ut på taket och for iväg till HSB för att få nyckeln till utgången dit. Efter någon timme ringde hans chef och meddelade att de inte hittat något fel på taket… han trodde att blötsnön vid onsdagens snöoväder hade blåst in i ventilationen och packat ihop sig… sånt lär hända. Jag ska kolla när det regnar eller snöar och ringa så fort jag ser något.

Men sen hade vi ju de där gliporna på båda husen som tydligen inte hade årgärdats och då tyckte jag det var läge att säga till på skarpen att det var hög tid nu. När jag sen låg och sov på soffan, hörde jag en basröst utanför säga ’ moving, moving’ och det var från en skylift som hade kört in på vår nysådda gräsmatta. Och så fick jag nästan oväntat besök på min balkong. Hann tänka att jag inte hade Gevalia hemma, så det fick bli Arvid Nordquist.

taket

Fick en kort pratstund med den trevlige killen som åkte upp och ner med plåtskivor för att laga taket. Vilket jobb han har och han var ensam där uppe på taket.

Hade inte brytt mig om att gå ner efter posten, men så fick jag känslan att nu ska jag gå… och då var vaktmästaren där nere. Han visste ingenting, så jag briefade honom och visade bilderna jag hade i mobilen, för det är ju egentligen han som ska gå igenom huset dagligen och se till att allt fungerar.
Så ringde förvaltaren, skyliften for till andra huset och jag kunde fortsätta sova. Under dagen skickade jag tre mail till vår ordförande, dels för att hålla honom informerad, men också för att ha som dokumentation.

I natt hoppas jag att jag får sova, trots att jag sovit i omgångar hela dagen. I morgon ska jag på föreläsningar hela eftermiddagen om diabetes.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Oj, vilka bråda dagar. Ohc tur att du är hemma och kan bistå. Hoppas du kan skicka en räkning sedan för det jobb du utfört, för allt kan ju inta var idellet även om en del förstås är det. Hoppas nu det blir ordnig på läckaget men det är svårt att hitta själva läckan – Viktigt att inte plåtisarna ger upp.

    Önskar dig en lugnare tisdag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Tyvärr blir det nog så att föreningen kommer att få en saftig räkning från plåtslagarfirman. 🙂 Själv får jag nöja mig med tillfredsställelsen att ha fått i gång folk. Jag är definitivt en ’doer’. Chefen för plåtslagarfirman var väldigt trevlig och förklarade för mig hur ’sprickor’ man inte ser fungerar och sa att jag skulle ringa honom direkt något hände.
      Tisdagen blev trevlig! 🙂
      Kram!

  2. Judy

    The apartment looks like a nice place to call home. It will be good when things get sorted out so you do not have to worry. Have a good night sleep. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I like living in my little house. It’s very quiet and you know all your neighbours. 🙂
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.