Marja

Den långa resan.

Blåsig söndag

gronska

Det gröna är så intensivt nu att man får ta det i små doser för att orka med. Enligt rapporterna är det bara måttliga halter av björkpollen i luften, men däremot små mängder gräspollen redan. Ja, ni förstår varför jag gillar hösten.

I dag har det blåst något alldeles fruktansvärt. Jag tog en cykeltur till andra sidan sjön igen, stannade upp i Månskensviken och följde med måsarnas försök att landa på vattnet. De kom aldrig ner till ytan innan vinden tog tag i dem och de fick ryttla i luften och vänta på en paus då vinden hämtade andan. Till slut hittade en mås en skyddad vik och de andra följde efter. Själv ställde jag mig vid en trästam och lät vinden fladdra genom håret. Så himla skönt att bli ordentligt genomblåst och få släppa allt onödigt…allt negativt var till slut borta med vinden.

I skogen var det lä och varmt och jag cyklade långsamt för att hinna ta in alla intryck. Det var mycket människor i farten. På badstränderna solade och badade man, en massa fiskare satt med sina spön, på äventyrslekplatsen var det fullt med lekande barn, badande barn, familjer som fikade och måsar och kajor som bevakade matsäckssmulorna eller grävde i papperskorgarna.

I går glömde jag att jag skulle tvätta, så jag fick göra det i dag i stället. Golvet i tvättstugan var inte städat sen jag var där senast. Jag sopade ihop all sand och allt skräp i en hög mitt på golvet. Jag tänkte att jag städar bara upp efter mig själv. I hissen hade någon öppnat en Bounty och tappat pappret på golvet. Det kommer ligga där till på fredag, då vi har trappstädning. Vad är det med folk?

I morgon ska jag på information med HSB. Kan kanske bli trevligt.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att komma ut en sväng och ner till sjön och en god idé att låta en massa saker blåsa bort.
    Ska nog prova det vid tillfälle.
    DEt är ju en fin tid nu så bäst att njuta och ta tillvara dagarna.
    Trist med din allergi för den begränasr ju en hel del.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Just nu klarar jag mig ganska bra med den pollenhalt som finns. Jag har vant mig att näsan rinner när jag är ute. 🙂
      Kram!

  2. Judy

    Happy Monday Marja! Your trip around the lake sounds like a nice time. People just don’t want to pick up after themselves. Have a nice week! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! It’s nice to get to the other side of the lake. There are many small beaches and bays where you can stop.
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.