Marja

Den långa resan.

Sovit mig igenom dagen

IMG_20170227_163318

Nu är det varannandagsväder igen. Gårdagens soliga vinterväder har i dag bytts mot grått snöväder. Det har småsnöat hela dagen. Det var ju tur att det var fint i går när det var söndag då de flesta är lediga och vill vara ute.

Jag har haft en konstig dag och det känns som jag inte har vaknat ordentligt på hela dagen. Skulle ju ta det lugnt, men hade satt klockan på väckning för att ringa Felanmälan om det där eländiga sopnedkastet. Såg i går kväll att folk hade dumpat sina soppåsar bredvid när de inte fått upp locket. Inte så kul nära både cykelväg och gata.
När jag ringt och påpekat att det var AKUT, somnade jag om och väcktes av att sjukgymnasten ringde. Vi kom överens om att inte tejpa hälen mer, eftersom min fotled svullnade upp. Jag får försöka klara mig med bra skor och mjuka hälkuddar. Klockan var inte så mycket så jag gick tillbaka i sängen, somnade om igen och vaknade kl 11.30. Hur skamsen känner man sig inte när man sovit så länge? Dessutom hade jag drömt igen och legat konstigt med nacken, så jag hade världens spänningshuvudvärk. Jag drömde om röda högklackade skor… att jag kände mig så sexig i dem, men tyvärr bara kunde ha dem hemma… på grund av hälen.

Efter frukost m.m. gick jag ner och såg att sopnedkastet var fixat och allt var bortstädat. Snyggt gjort, vaktis! Och skönt att vi inte behövde ta dit extra hantverkare.
Jag fixade till min ytterdörr… handtaget var löst, eller hela skyddsplåten runt handtag och lås var lös. Först blev jag lite nojig och tänkte att någon hade försökt bryta sig in, men det finns ju ingenting att skruva på utsidan, så det var bara ett par skruvar på insidan som behövde skruvas till. Tur att jag är händig och har en välutrustad verktygslåda. Alla är så imponerade av den.

Sen skulle jag göra något annat, men av någon anledning började jag städa i köksutrymmena. Det började med utrymmet under diskbänken, där jag med pannlampan på kröp in och torkade rent… sen fortsatte jag med diskmaskinen och ovanpå spisen…och alla andra ytor. Inte planerat, men bra att det blev gjort.

Sen har jag haft ett sjå att hålla mig vaken. Har mått bra annars, men tror jag har sömnsjuka dagar som denna. Jag somnar sittande i soffan stup i kvarten…med mobilen i handen, med pennan i handen, med boken i handen… Fick i alla fall i mig mat och kaffe utan att somna.

Nåja, i morgon tänker jag vara pigg. Ska fara in till Väven/biblioteket och lämna tillbaka böcker jag lånat. Kanske blir det en semla på Kulturbageriet sedan.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag tror att det grå vädret gör att man blir tröttare och mer sömning, det tynger liksom.
    Känner också att jag sover både hårt och oroligt och är sömnig när jag vaknar. Men just att företa sig något inne gör ju att man vaknar.
    Skönt att det nu blev ordning vid era sopor men man undrar hur de tänker som trasslar till det.
    Grått i Stockholm idag också och en sömnig dag.
    Hoppas du får en trevlig tisdag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det grå vädret gör en onekligen trött. Jag vet ju vem det var som ställde till det med soporna…pappan till en som flyttade ut. En vuxen karl alltså. Sen lämnade de allt och skickade ett mail till mig när de var på väg till Norge, Lite besviken blev jag ju. 🙁
      Ha en fin vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.